Hekimler kamuyu seçti işveren sıkıntıya düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağustos ayında yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname gereği kamudaki görevinin yanında iş yeri hekimliği görevini de yürüten hekimler için getirilen kısıtlama, sanayiden sayılan ve 50 kişinin üzerinde personel çalıştıran iş yerlerini sıkıntıya soktu.

İş yeri hekimlerinin büyük çoğunluğunun, 26 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararnamenin getirdiği kısıtlama neticesinde tercihini kamudan yana kullanması, iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu olan işletmelerde iş yeri hekimi sıkıntısını beraberinde getirdi. Mavi Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Yetkilisi Güler Özkartal, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 81. maddesi de sanayiden sayılan ve en az 50 işçi çalıştıran iş yerlerini, iş yeri hekimi bulundurma ve iş yeri sağlık ve güvenlik birimi oluşturma zorunda tutmasının işverenin işini iyice zorlaştırdığını kaydetti.

Güler Özkartal, iş yeri hekimlerinin işletmelerde daha çok koruyucu hekimlik görevini yürüttüğünü ve yeni iş kanununun, iş yeri hekimi bulundurma konusunda son derece titiz davrandığını hatırlattı. Özkartal, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmanın, ayrıca iş yeri sağlık ve güvenlik birimi oluşturmanın işletmeler açısından maliyetli yatırımlar olduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber