11 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 11 Ekim 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 17.00'de Çankaya Köşkü'nde Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı M. Hamid Ansari ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 11.30'da Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı M. Hamid Ansari ile görüşecek, saat 11.45'te Ansari ile heyetler arası görüşmelere katılacak, saat 12.30'da Ansari ve beraberindekiler onuruna öğle yemeği verecek, saat 16.00'da Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Hüseyin Ergün'e iadeyi ziyarette bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak, saat 13.30'da Hindistan Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı M. Hamid Ansari ile Başbakanlık merkez binada görüşecek, saat 14.30'da Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

TBMM gündemi

- MHP Grup Toplantısı saat 11.00'de başlayacak.

- AK Parti Grubu, saat 11.15'te toplanacak.

- CHP Grup Toplantısı saat 13.30'da başlayacak.

- BDP Grubu, saat 12.30'da bir araya gelecek.

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 15.00'te kadın milletvekillerinin pantolon giymesine imkan sağlayan içtüzük değişikliği teklifi görüşülecek.

Bakan ve bakan yardımcılarının programları

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.30'da Polis Akademisi Başkanlığında düzenlenen Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi'nin 2011-2012 açılış törenine katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 09.30'da Dedeman Otel'de CHP, MHP ve BDP'li kadın milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.30'da Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlenen 2. Karayolu Ulusal Kongresi'ne katılacak, saat 19.00'da Karayolları 2. Ulusal Kongresi'nin gala yemeğine katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bakanı Egemen Bağış, saat 08.30'da Avrupa Parlementosu Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt başkanlığındaki heyet onuruna kahvaltı verecek. Saat 11.30'da Verhofstadt başkanlığındaki heyet basın toplantısı düzenleyecek. Bağış, Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde saat 13.30'da, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in "Globalleşmenin Getirdiği Fırsat ve Tehditler" konulu konferansına katılacak, saat 15.00'te Enerji Müzesi, Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul

Kampüsü'nde düzenlenecek "Platform for Global Challanges" konulu toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin programları

- Halkın Kurtuluş Partisi, saat 11.00'de, Hikmet Kıvılcımlı'nın 40. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Topkapı Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, saat 10.00'da Bursa'da düzenlenecek Mudanya Mütarekesi Töreni'ne katılacak. Matkap, daha sonra teşkilatla bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde meydana gelen patlamalarla ilgili Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, Ankara Adliyesi'nde başlayacak. Saat 09.30'da, Ostim ve İvedik Organize Sanayilerindeki patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınları basın açıklaması yapacak.

- Ankara Valiliği, saat 09.30'da Ulus 100. Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda İl Koordinasyon Toplantısını yapacak.

- Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, saat 19.30'da Swissotel'de Hindistan Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet onuruna yemek verecek.

- Türk Tabipler Birliği, saat 11.30'da TTB Merkez Konseyi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüketici Hakları Derneği, saat 11.30'da Ankara Bölge İdare Mahkemesi önünde basın toplantısı düzenleyecek.

- Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr Orhan Murat Özdemir, saat 11.00'de ArtPlast Cerrahi Kliniği'nde cilt sorunlarına erken teşhis ve hızlı çözüm sağlayan iki yeni sistemle ilgili basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Diş Hekimleri Odası Üyeleri, İstanbul Dişhekimleri Odası önünde saat 09.00'da, işten çıkarılan 3 hekime destek amacıyla 'iş bırakma' eylemi gerçekleştirecek.

- İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde saat 10.00'da, "İstanbul'da Evde Sağlık Hizmetleri" konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Remzi Karadeniz, Türkter Tersan ve Deniz İşletmeciliğinde (Tersaneler Caddesi No: 18 Tuzla), saat 10.15'te, Irak'ın Basra bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Tuzla'dan demir almaya hazırlanan 5. Enerji Gemisi Filosu "Karadeniz Powership Irem Sultan" hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- Sanatçı Yonca Evcimik, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da, Fatih Belediyesi ve Türlerarası Dayanışma Hareketi tarafından hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla konser verecek. Konserin ardından Yedikule Hayvan Barınağı ziyaret edilecek.

- Tüketiciyi Koruma Derneği, Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00'de, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları protesto amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Çanakkale'nin Gökçeada/Kefalos mevkiinde dalış yapan ekiplerce yaralı bulunan caretta caretta, Turkuazoo'da saat 12.00'de röntgen ve ultrason çekilerek detaylı muayeneden geçirilecek.

- Çağdaş Hukukçular Derneği, İstanbul Barosu Başkanlığı Orhan Apaydın Salonu'nda saat 13.00'te, Aksaray Polis Merkezi'nde şiddete maruz kaldığı ileri sürülen Av. Bülent Kurt'un da katılımıyla konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü A Blok Brifing Salonu'nda saat 14.00'te, ilk ve ortaöğretimde kültürel etkinlik ve yarışmalara katılımı artırmak amacıyla hazırlanan "Ktilgi Üniversitesi Santral İstültür Bayrağı Projesi" kapsamında ödül töreni düzenleyecek.

- Şişli Rotary Kulübü, Gayrettepe Dedeman Otel'de saat 19.30'da, meslekte başarılı olan kişi ve kurumlara "Gümüş Lale" meslek ödüllerini törenle dağıtacak.

- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin 2011-2012 öğretim yılı törenle başlayacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

*---------------------------

- Merkez Bankası, ağustos dönemine ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

- Hazine Müsteşarlığı, 21 vadeli (644 gün) TL cinsi kuponsuz devlet tahvili ihalesi ile TL cinsi sabit kuponlu tahvili ihalesi düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- A Milli Takım, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki onuncu ve son maçında Azerbaycan ile karşılaşacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak.

- Ümit Milli Takım, 2013 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki beşinci maçında İtalya ile deplasmanda karşılaşacak. İtalya'nın Rieti şehrindeki Centro d'Italia Stadı'nda oynanacak maç, TSİ 18.00'de başlayacak.

- Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Kayserispor maçı hazırlıklarını saat 10.30'da basına açık yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Günü izinli geçirecek olan Galatasaray, Bursaspor karşılaşmasının hazırlıklarını çarşamba günü saat 17.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürecek.

- Eskişehir AÜ İki Eylül Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda dün başlayan Basketbol Spor Toto Ligi Türkiye Kupası final karşılaşmaları devam ediyor.


Antalya'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te AK Parti Grup Toplantısı'nı gerçekleştirecek. Erdoğan daha sonra Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak. (11.30/14.30)

Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari, sırasıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek. Ansari, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın onuruna Ankara Swiss Otel'de vereceği yemeğe iştirak edecek. (11.00/13.30/17.00/19.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Hüseyin Ergün'ü ziyaret edecek. (16.00)

TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup toplantıları gerçekleşecek. (11.15/13.30/11.00/12.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Dedeman Otel'de CHP, MHP ve BDP'nin kadın milletvekilleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek. (09.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bakanlıkta Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt ile kahvaltıda bir araya gelecek. (08.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara'da Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi yeni eğitim yılının açılışına katılacak. (10.30)

Ostim ve İvedik'teki patlamalara ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara'da görülecek. Duruşma öncesi patlamada ölen 19 işçinin ailesi ortak açıklama yapacak. (09.30)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Swiss Otel'de Karayolu 2. Ulusal Kongresi'nin gala yemeğine katılacak. (20.00)

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Bursa'da, Mudanya Mütarekesi'nin yıldönümü sebebiyle düzenlenen törene katılacak. (10.00)

Tüketici Hakları Derneği, Ankara'da 1 Eylül'den itibaren uygulanmaya başlanan ulaşım zammını Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmak suretiyle yargıya taşıyacak. (11.30)

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği yönetimi, İstanbul'da, sigorta suistimalleri konusunda kamuoyunu bilgilendirecek. (09.30)

Merkez Bankası, ağustos dönemine ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. (10.00)

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 'İstanbul'da evde sağlık hizmetleri' konusunda basını bilgilendirme toplantısı yapacak. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kahire Valisi Abdel Kawi Khalifa ile ?İstanbul-Kahire Kardeş Şehir Protokolü'ne imza atacak. (14.00)

'İzmir'den 'AB Temel Eğitim Programı' başlayacak. (10.00)

Belçika Ankara Büyükelçisi Pol De Witte başkanlığındaki 24 kişilik heyet, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek. (10.30)

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Vergi Dairesi binasına yürüyerek lokallerinin kapatılmasıyla ilgili basın açıklaması yapacak. (12.20)

Dünyanın ünlü kuaförleri Bursa'ya geliyor. 11-13 Ekim 2011'de gerçekleştirilecek 'Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali'ne 5 ülkeden 100'e yakın kuaför katılacak. (10.00)

Türkiye'nin ilk tekstil sanayi müzesi olan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nin resmi açılış töreni öncesinde Bursa'da basın inceleme gezisi düzenlenecek. (13.00)

Ankara İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Ulus'ta gerçekleştirilecek. (09.30)

Adana İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılacak. 14.00

TOKİ tarafından Kırşehir Kaman'da alt gelir grubuna yönelik yaptırılan 292 konutun kurası Kırşehir Aşıkpaşa Spor Salonu'nda çekilecek. (10.00)

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde 'Globalleşmenin getirdiği fırsat ve tehditler' konulu konferansa katılarak bir konuşma yapacak. Aynı toplantıda AB Bakanı Egemen Bağış da yer alacak. (13.00)

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere Pekin'e geldi. Putin, iki ülkenin başbakanları arasında yapılan düzenli görüşmelerin 16.'sına katılacak. Ziyarette, İran, Suriye, Arap baharı, enerji gibi konular ele alınacak.

Atina'da belediye çalışanlarının hükümetin ekonomi politikasını protestoları sebebiyle çöpler toplanamıyor. Oluşan çöp yığınları dikkat çekiyor.

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Türkiye, grubundaki son maçta Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek. (20.00)

Fenerbahçeli futbolcular, kulüp sponsorlarından Avea'nın Ümraniye mağazasındaki organizasyona katılacak. (14.30)

Bursaspor hafta sonu İstanbul'da karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürecek. (17.00)

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray takım antrenörleri ve basketbolcuları, bu yıl 27'incisi gerçekleştirilecek olan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi öncesinde Kayseri'de düzenlenecek basın toplantısında bir araya gelecek. (16.30)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber