İlçe müftüleri eğitim semineri Bursa'da başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türk insanının vazgeçemeyeceği ilkeleri olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin temel ilkeleri laiklik, Atatürkçülük, insan hakları, kadın hakları, dünya ile barış ve uyum içinde yaşamaktan ibaret olan ortak değerlerimizi dindarlığımızla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Bardakoğlu, Bursa'da düzenlenen 5. İlçe Müftüleri Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde Türk milletinin sahip olduğu değerleri bir arada yaşatabilme gayretini güçlendirmek zorunda olduklarını söyledi. Temel değerlerin dindarlıkla ahenk içinde olması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, birinin diğerine feda edilemeyeceğini, birbirleriyle yarıştırılamayacağını da dile getirerek, "Cumhuriyetimizin temel ilkeleri laiklik, Atatürkçülük, insan hakları, kadın hakları, dünya ile barış ve uyum içinde yaşamaktan ibaret olan ortak değerlerimizi dindarlığımızla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Temel değerlerimiz ve dindarlığımız ortak paydamız olmalı" diye konuştu.

Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde Türk milletinin sahip olduğu değerleri bir arada yaşatabilme gayretinin güçlenmesi gerektiğini de ifade eden Bardakoğlu, "Bizi biz yapan manevi değerleri bir arada yaşatmalıyız. Bundan dolayı AB sürecinde insanlar arasında etkili iletişimimizi güçlendirmeliyiz, misyonerliğe karşı daha etkili olmalıyız" şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, müftülere, vatandaşlara helali haramı din görevlilerinin öğretmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Seminerdeki konuşmacılar, dini ve idari hizmetlerde etkili iletişim, etkili konuşma ve sunum teknikleri, insanlar arasında etkili iletişim, AB sürecinde Diyanet İşleri, din unsuru ie misyonerlik faaliyeteri konularında görüş belirtti.
Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal da, dine çeşitli yollarla hurafe ve misyonerlik yoluyla yapılan saldırıların her konuda bilgili din adamlarıyla engellenebileceğine dikkat çekti.

Ankara, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Yalova ve Manisa'dan 103 ilçe müftüsünün katıldığı seminerde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetleri sinevizyon gösterisiyle anlatıldı. 5 gün sürecek seminerde, 'Dini ve İdari Hizmetlerde Etkili İletişim', 'Etkili konuşma ve sunum teknikleri', 'AB sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve din unsuru' ile 'Misyonerlik faaliyetleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuyla ilgili çalışmaları' konuları ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber