Şehit Başkomisere miting gibi uğurlama

Haber Giriş : 03 Mayıs 2005 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, belediye tuvaletine koyulan bombayı imha etmek isterken şehit olan bomba uzmanı Başkomiser Yaşar Aykaç'ı (50) son yolculuğunda binlerce kişi uğurladı.

Cumartesi günü hayatını kaybeden Aykaç'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, dün İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Kuşadası'na götürüldü. Başkomiser için görev yaptığı Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Şehit polisin eşi Birsen Aykaç, kızı Sinem, Belçika'da yaşayan oğlu Hakan Aykaç ve sevenlerinin katıldığı törendeki kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak teröre lanet yağdırdı.

Törende, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Vali Mustafa Malay birer konuşma yaptı. Malay, Kuşadası halkı tarafından çok sevilen Çorumlu Aykaç'ın, buraya defnedilmesi için vatandaşların kendisine başvurduğunu, şehit polisin ailesinin de bunu kabul ettiğini söyledi. Kuşadası Müftüsü Bahaettin Bildik tarafından edilen duanın ardından şehit polisin cenazesi Kaleiçi Camii'ne götürüldü. Aykaç, kılınan cenaze namazından sonra Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber