AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Başörtüsü Meclis'e girebilir

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal Göktaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kadın milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM'ye girmesi için herhangi bir düzenlemeye gerek olmadığını söyledi. Çelik, ?Meclis'te başörtülü hanım olabilir? dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

Çelik, pantolon düzenlemesinin geri çekilmesinin ardından gündeme gelen başörtüsünü de kapsayan teklifle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Çelik, şu ifadeleri kullandı:

?Kadın milletvekilleri saçlarını açıkta bırakır; türban, başörtüsü veya bone takar. Böyle olsa giremezler veya girerler diye bir şey var mı? Üniversitelerde kılık kıyafeti yasaklayan bir hüküm var mı? Yok. Ama yıllardan beri keyfi ve fiili bir yasak uygulanıyordu.

TBMM'de başörtülü bir hanım olabilir mi? Olabilir. Bana göre sarışın-esmer bayan ayrımı yapmadığımız gibi, başı açık-başı kapalı gibi bir ayrım da yapamayız.

Milletvekili olan erkeklerin önemli bir kısmının hanımı başörtülüdür. Bunların dünya görüşü aynıdır, onlar girebiliyor ama hanımları giremiyor. Bu kadına karşı yapılmış bir haksızlık.

Türkiye, üniversitelerdeki sorunu aştı, bunu da aşabilir. Yeter ki CHP, MHP ve BDP bu konuda iyi niyetli olsun. Birbirimizi hırpalamadan, rejim tartışmalarını gündeme getirmeden bu mesele kendiliğinden hallolabilir. Şahsen bana kalırsa bunun için kanuni bir düzenlemeye de gerek yok.

Kamusal alan için böyle bir özel düzenlemeye gerek var mı yok mu o konuda kendimi yetkili bulmam.?

?AKP bu işin ekmeğini daha yemek istiyor'

BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kadın milletvekillerine pantolon yasağınnı kaldırılmasına yönelik TBMM İç Tüzüğünde değişiklik yapılmasına ilişkin teklifin Genel Kurul'daki oylaması sırasında verdikleri teklifin ?provokasyon? olarak nitelendirilmesine sert çıktı. Önder BDP'lilerin türban yasağının da kaldırılmasına ilişkin verdiği önergeyi ?provokasyon? olarak niteleyenler için şunları söyledi: ?Bunun neresi provokasyon? Evet dersin olur biter, hayır dersin, nerede durduğun belli olur. Bu neyin provasyonu? Buna provokasyon diyen varsa kendi imza koysun, benim imzamla yer değiştirebilirim, hodri meydan? diye konuştu. AKP'lilerin teklifi geri çekmelerinin ?Biz bu işin ekmeğini yıllarca yedik, hala da yemek istiyoruz. Bu insanlar da süründüğü kadar sürünsün, umrumuzda değil, biz daha bu işin ekmeğini yeterince yemedik? demek anlamına geldiğini söyleyen Önder, şöyle devam etti: ?Bu yasağın kaldırılmasına mani olan ne? Biri bana desin ki, bunun önünde şu mani... 300 kişi elini kaldırdığı zaman önünde hiçbir mani kalmamış olacak. Böyle yaptıkları zaman bu işin ekmeğini daha da diyeyim diye düşündükleri dışında aklıma başka bir şey gelmiyor. Bunun başka bir açıklaması var mı?? Önder, kadın milletvekillerine pantolon yasağını kaldıran teklifin BDP'lilerin önerisi yüzünden komisyona çekilmesiyle bir bacağı protez olan istanbul CHP'li Şafak Pavey'in mağdur olduğu eleştirilerine ise ?Niye öyle olsun? Bizim değişiklik önergemize katılmazlar, Şafak Hanım için getirilen önerge de yarım saatte geçer. Ama öyle yapmadılar? diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber