TRT Genel Müdürü Şahin: İran'da Karayılan'ın yakalanmasına ilişkin görüntü kaydı var/ Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürü Şahin, ?Karayılan yakalandı' haberini savundu. Şahin İran'da Karayılan'ın yakalandığına dair ses ve görüntü kaydı olduğunu söyledi

PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddialarıyla ilgili şu ana kadar yapılan en net açıklama, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den geldi. Gazetecilerle dün TRT Genel Müdürlüğü'nde bir araya gelen Şahin, Karayılan'la ilgili verdikleri son dakika haberini ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

BAŞBAKAN'IN YANINDAYDIM: Arkadaşlarımız Karayılan haberiyle ilgili beni aradıklarında ?teyit edin' dedim. Dediler ki ?büyük bir ihtimalle böyle ama bu haber verilmeyebilir' Ben ?Yakalandı, İranlı güvenlik güçlerinin elinde değil de yakalandığı ifade ediliyor gibi ucu açık verin' dedim. Nedeni şuydu, teyide muhtaç bir haberdi ama böyle bir istihbaratımız vardı. Ben o ara Sayın Başbakanımızın bir görüşmesi vardı Dolmabahçe'deydim. Tam yanına çıktığımda cep telefonuma mesaj düşmüştü. Tekrar girip sorma ihtiyacı duymadım. Tereddüt geçirdim ama. Hazır oradayken istihbarat birimlerinin başındaki arkadaşları aradım. ?Bize de böyle haberler geldi ama net değil' dediler. Çıktım, ?bu bir risk, ama geçiyoruz haberi? dedim. Tabii ortalık kaynadı. Teyit edilmemektedir diye bir son dakikadan sonra haberi çektik. Biz haberci olarak yapmamız gerekeni yaptık. Vurduk çıktık.

SURİYE POLİTİKAMIZI ELEŞTİRDİ: İran Devlet Televizyonu Genel Müdürü, başkan olarak nitelendiriliyor, benim muadilim. Onu aradım. ?Sizin elinizde görüntü varmış, bana 5 saniyelik görüntü verin yılın televizyonu olacağım ben. Ayrıca ses kaydınız var. Bana ses kaydı verin.' Bana hemen söylediği şey şu, ?Ona baktıracağım ama Türkiye'nin Suriye ile ilgili politikalarından İran halkı rahatsız.' Ya dedim ki ?Bu konuşacağımız konu mu biz televizyonculuk yapıyoruz.' Ses kaydı ve görüntünün olduğu konusunda bilgimiz olmuştu. Nasıl ellerine geçirildiği ile ilgili bilgi varsa. ?Döneceğim' dedi. Vermeyeceğini biliyorum ben. Ertesi gün büyükelçilik üzerinden ?Böyle bir görüntüyü biz bulamadık' dediler ve kapattık olayı.

ACEM OYUNU: Biz şöyle değerlendirdik; Bu olayın, yarın bir gün ne olduğu ortaya çıkacak. Biraz sabretmemiz gerekiyor. Bir hafta sonra, bir yıl sonra bunun ne olduğu ortaya çıkacak. Hala bu olayda ?biz doğruyuz? demiyorum. Riskti, yaptık. Yavaş yavaş bu haberin doğru olduğu ortaya çıkıyor. Keşke bu haberimiz yanlış olsa. Çünkü tersinden düşünüyorum. İran, Karayılan'ı tutukluyor, gözaltına alıyor, misafir ediyorsa başka pazarlıklar olabileceği siz de düşünüyorsunuzdur. ?Başka bir PKK yöneticisi yakalandı şeklinde İran tarafından gelen açıklamalar?, klasik İran taktiğidir. Dış politikada İran çok güçlüdür. Açıklaması gerekenler değil de ikinci düzeyde açıklama yapıldığı için geçiştirdiler. İran'ın ?başka bir PKK'lı yönetici yakalandı' iddiaları, Acem oyunu olarak da değerlendirilebilir.

Levent İÇGEN

Şahin: Bir memur Reina'da ne arar?

ANKARA - TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Partilerin grup toplantılarını TRT Haber olarak bunu partilerin milletvekili sayılarına göre belirlenen süreler içinde verdiklerini anlatan Şahin, ?Bu eleştiri konusu oldu. Bu bizim kabadayılık yaptığımız anlamına gelmesin, bir protokol var ve biz ona uyuyoruz. Ayrıca Meclis Başkanından aldığımız yazı doğrultusunda bunu yapıyoruz?dedi. Göreve geldiğinde TRT'nin reklam gelirinin ortalama 30 milyon TL olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti: ?Reklam Daire Başkanlığı Ankara'da, reklam pazarlamanın merkezi İstanbul'da. Arkadaşlarımız, sabah saat 9'da kalkıp İstanbul'a gidiyorlar. Sağa sola bakıyorlar, reklam veren kimseyi bulamıyorlar. Ondan sonra saat 5 oluyor ve mesai bitiyor, geri dönüyorlar. Halbuki reklam verenler sağda solda eğleniyorlar, hem de reklam veriyorlar, sabahtan akşama kadar dinleniyorlar. Bu sistemin içerisinde, örneğin git şimdi, reklamcılar Reina'da eğlenmiş oluyorlar ve şu an yatıyorlar. Senin elemanın orada olsa, bir memur Reina'da ne arar, canımızı okurlar. Onun için bu sistemin bize uymadığını söyledik.? Şahin, dünkü verilere göre ilk 25'teki programların ilk 23'ünün TRT Haber'e ait olduğu bilgisini aktararak, TRT-1'in ise AGB ölçerken 7-8. sıralarda olduğunu ancak şimdi 3. sırayı zorladığını söyledi.

?50 bin dolar maaş aldığı? yönünde haberlerin yapıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

?Bu ciddi bir çelişki. 4 yıldır buradayım, eğer bu maaşı alıyor olsam, yaşantıma yansımaz mı? Bu konuda haksızlık edilmemeli. 50 bin dolar maaş alsam, bunun bir yere yatırılması gerekiyor değil mi? Lüzumsuz bir şekilde hırpalandık. 'TRT Genel Müdürü yüzlerce akrabasını işe aldı' diye yazdılar. Bir tane akrabamı yaz, ben bu kurumdan ayrılacağım, dedim. 'TRT Genel Müdürü yüzlerce akrabasını işe aldı' olunca ne oluyor, milletvekili arıyor, telefonlarım kitleniyor, sağlığımız bozuluyor. Bazı milletvekilleri haklı olarak ?Sen akrabalarını işe alıyormuşsun bizimkileri de al' diyorlar. Benim akrabalarım küstü.?

Kasım'da görev süresi dolacak olan Şahin, yeniden aday olup olmama konusunda kararını netleştirmediğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber