Sağlık Sen'den döner sermaye eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Ankara 2 No'lu Şube üyeleri, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde hekim dışı sağlık personelinin döner sermayelerinde yaşanan düşüş nedeniyle eylem yaptı.

Sağlık-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, yaptığı basın açıklamasında, sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarının, Bakanlık uygulamaları nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın Temmuz ayında yayınladığı yönetmelik nedeniyle hekim dışı sağlık çalışanlarının ek ödeme gelirlerinin 250 TL ile 400 TL arasında düştüğünü belirten Bolatcı, ?Yönetmelik değişikliği ile hekimlerin ek ödemesini artırmak isteyen Bakanlık, bunun kaynağını kendi bütçesinden değil, ekip arkadaşları olan hekim dışı personelin ek ödeme gelirlerinden keserek sağlamaktadır. Bu uygulama devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Hastanelerde huzursuzluk kaynağı olacak böylesine büyük bir dikkatsizliğe ve özensizliğe nasıl müsaade edilmektedir?? diye sordu.

Bakanlığa uygulamadan geri dönülmesi çağrısında bulunan Bolatçı, şunları söyledi: ?Halkımızın sağlığı için ter döken biz sağlık çalışanları insan onuruna yaraşır, hastalığımızda, en insani hak olan izinlerimizde kesilmeyen sabit bir geliri hak ediyoruz. Sağlık çalışanlarının mesleki bağlılıklarını ve iş huzurunu bozan ek ödeme adaletsizliklerine son verilmelidir. Hekim dışı çalışanlarının haksız şekilde kesilen ek ödemeleri iade edilmelidir.?

Basın açıklaması sırasında, 'Bakanlık Duy Sesimizi', 'Bakanlık Uyuma, Çalışana Sahip Çık', 'Döner Sermaye Hakkımız Söke Söke Alırız' şeklinde sloganlar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber