Polisin darp ettiği iddiası asılsız çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2011 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şanlıurfa'da, geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen olayda polisin kendisini ve eşini darp ettiğini söyleyen şahsın iddiası asılsız çıktı.

İddiaya göre, uygulama yapan trafik ekipleri, 63 E 3493 Ahmet Aslan yönetiminde bulunan plakalı aracın sahibini, seyir halindeyken telefonla görüşerek trafiği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle, Yunus Emre Caddesi yeşil kavşağında durdurmak istedi. Ahmet A.'dan evrak istenmesinin üzerine şoför ruhsatın olduğunu fakat ehliyet ve hürriyetinin yanında olmadığını söyledi. Bunun üzerine üzerinde kimlik olmamasından ötürü asayiş bürosundan ekip istendi. Tam o esnada Ahmet A. yakınlarını arayarak yardım istedi.

Olay yerine ilk olarak Ahmet A.'nın eşi Saide A. ve 5 yaşındaki kızı geldi. Saide A., görevli polis memurlarına eşinin arabasının bırakılmasını ve cezai işleminin yapılmamasını istedi. Saide A., kendisinin şeker hastası olduğunu bu nedenle cezanın yazılmadan arabayla hastaneye gitmek istedi. Görevli polis memurları tarafından aracın evrak eksiklerinden dolayı hareket edemeyeceğini ve hastalık sebebi ile isterse polis aracı ya da ambulans çağırılarak tedavisinin yapılabilmesi için hastaneye götürüleceği

söylendi. Bu teklifi kabul etmeyen Saide A. kendi aracı ile hastaneye gitmek istediğini söyledi. Aracın olay yerine çekiciye bağlanmamasını isteyen Saide A., 5 yaşındaki çocuğu ve eşi Ahmet ile birlikte, polis ekiplerine müdahale etmek istedi. Bunun üzerine olayı büyütmemek isteyen polis ekipleri, aracı sürerek otoparka götürmek istedi. Bunu da kabullenmeyen Saime A. kendini arabanın motor kapının önüne atarak, aracın gitmesine engel olmak istedi. Olayı seyreden Nevzat S. isimli kişi, iddiaya göre

vatandaşları polislerin aleyhine kışkırtmaya başladı. Polis ekipleri, bu şahsı uzaklaştırması esnasında Ahmet A., olayın yaşandığı yerde polis ekiplerine küfür ederek o şahsın da bırakılmasını istedi. Tam o esnada şahısın bırakılmasını ısrarla isteyen Ahmet A. görev başında olan Polis memuru Gökhan A.'ya yumruk attı. Şahıs, 'polise mukavemet' suçundan etkisiz hale getirilmek istendi. Yaşanan olayda kendini yere atan Ahmet A. kafasına küçük bir darbe aldı.

Olay yerine gelen Ahmet A.'nın yakınları 'M.G. E.A. Z.Ç., iddiaya göre terör örgütü lehine slogan atarak yolu kapatmak istedi. Şahıslar, gözaltına alınan Ahmet A.'nın bırakılması için direnmeye başladı. Daha sonra Ahmet A. eşi Saide A, Nevzat S. ve yolu kapatan M.G. E.A.Z.Ç. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis merkezine götürülen şahıslar, polis ekiplerinden dayak yediği iddiasıyla şikayetçi olurken görev başında darp edilen ve üniforması da yırtılan Gökhan A. da 'polise mukavemet',

'görevli polise saldırı', 'trafiği tehlikeye sürüklemek', suçlarından şikayetçi oldu. Bir gece gözaltında bulunan Ahmet A. ve diğer şahıslar, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Şanlıurfa emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yayınlanan 'polis ekipleri vatandaşı dövdü' haberinin asılsız olduğu ve kamuoyunu yanlış bilgilendirildiği açıklanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili detaylı soruşturma ve inceleme başlatıldı.

Öte yandan, olay esnasında Ahmet A. tarafından yumruk darbesi alan polis memuru Gökhan A. götürüldüğü hastanede darp raporu alarak tedavi altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber