Çeşme Tapu Müdürlüğü operasyonu: 26 kişinin sorgusu devam ediyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2011 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çeşme Tapu Müdürlüğü'ne, yolsuzluk yapıldığı ve rüşvet alınıp verildiği ihbarları üzerine dün (18 Ekim) düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişiden 13 serbest bırakıldığı, 26 kişinin sorguları devam ediyor.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıllık çalışmanın ardından dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. İzmir ve Çeşme'de 70 kadar adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda Çeşme Tapu Müdürlüğü'nde görevli F.G., E.Y., İ.B., M.U. ve A.Y.A., Bornova Tapu Müdürlüğü'nde görevli N.Ç., Buca Tapu Müdürlüğü'nde görevli E.U. ve İzmirli tanınmış müteahhit E.D.'nin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı, ayrıca 6 kişinin daha arandığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan 13'ü, ifadelerine başvurulmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Halen 26 kişinin sorgularının devam ettiği, 6 kişinin de arandığı kaydedildi. Çeşme Tapu Müdürlüğü başta olmak üzere zanlıların işyerleri ve evlerinde de arama yapan polislerin, dosyalar üzerinde incelemeyi sürdürüyor.

Tapu müdürlüğü görevlilerinin, müteahhit ve emlakçılardan her ay belli miktarlarda para aldığı, tarafların kendi aralarındaki konuşmalarda rüşveti "çorba" ve ''davetiye'' olarak adlandırdığı, rüşvet karşılığında işlemleri kolaylaştırdığı, eksik evraka rağmen işlem yaptığı ileri sürüldü. Zanlıların, sorgularının ardından önümüzdeki cuma günü adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber