'Uluslararası kuruluşlar 'genel sağlık sigortasını kısıtlayın' diyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Uluslararası kuruluşlar, genel sağlık sigortasında çok cömert bir programınız var, bunu kısıtlamanız lazım diye bizi tenkit ediyorlar" dedi.

Başesgioğlu, Türkiye Kamu-Sen'in Türk Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Kongre Salonu'nda düzenlediği "Sosyal Güvenlik Reformu Hayatımızı Nasıl Etkileyecek?" konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, "sosyal güvenlik reformu" gibi geleceği yönelik bir düzenlemenin, ciddi tartışma gerektirdiğini söyledi.

Sosyal güvenlikte bugün yapılacak bir düzenlemenin sonuçlarının 20-25 yıl sonra ortaya çıkmaya başlayacağına dikkati çeken Başesgioğlu, düzenleme yaparken nesiller arasında yük dağılımı gözetilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Amaçlarının, ortaya sürdürülebilir, ülkenin gerçeklerine uygun bir reform tasarısı çıkarmak olduğunu anlatan Başesgioğlu, "3-5 gün sonra kimsenin nedamet duymayacağı bir düzenleme yapmak istiyoruz" dedi.

Başesgioğlu, reform ihtiyacının gerekçelerini dile getirirken, 2003 yılında sosyal güvenliğe 50 katrilyon liralık kaynak ayrıldığını, böyle bir sistemin kayıp ve kaçaklarının yüzde 10'unun önlenmesinin bile çok önemli olduğu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber