Yargıtay: Karşı cinsle 'Chat' boşanma nedeni

Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşyerinde çalışanların birbirine cinsel içerikli elektronik mesaj göndermesini tazminatsız işten atılma gerekçesi sayan Yargıtay, karşı cinsle chat yapan çiftler hakkında da 'boşanma' kararı veriyor.

Eşi U.A.'nın, internette chat yaptığı kadınlara bekâr olduğunu yazdığını ve gönderdiği elektronik postalarda kullandığı ifadelerle de kendisini aldattığını iddia eden Ş.A., yerel mahkemeye boşanma davası açtı. Eşi boşanmamakta direnince Ş.A., eşinin chat ve elektronik posta dökümlerini mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme, Ş.A.'nın sunduğu delillerle boşanmasına karar verdi. Yerel mahkemenin aldığı kararı, Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi de onadı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyeleri, teknolojinin gelişmesiyle beraber boşanma davalarının gerekçelerinin de değiştiğini vurgulayarak, "Eskiden 'şiddetli geçimsizlik' boşanma gerekçesi olarak gösteriliyordu. Ancak, günümüzde açılan davalarda konular da değişti. Cep telefonuyla mesajlaştığı, bilgisayar kullandığı ve kablolu televizyon abonesi olduğu için bile boşanma talebiyle başvuranlar oluyor" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber