Koşaner'in ses kaydı Genelkurmay'a sorulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili açılan dava, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi.

Şehit yakınları, görev süresi bitmeden emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in internette yayınlanan ses kayıtları nedeniyle tanık olarak dinlenmesini talep etti. Askeri mahkeme ise ses kayıtlarının Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'na sorulmasını kararlaştırdı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es, ameliyat olduğu gerekçesiyle katılmadı. Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve Nurettin Altay ile avukatları, müdahil olarak şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci, babası Halil Demirci ve avukatlarının katıldığı duruşmada, Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Hakkari Çukurca saldırısında şehit düşen 24 güvenlik görevlisinin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Şehitlere Allah rahmet eylesin" dedi.

Bilirkişi olarak görevlendiren Tümgeneral Fatih Kır, Albay Hakan Temizkan, Kurmay Albay Halil Ses, Yarbay Mesut Yurtçu'nun elde edilen yeni deliller ve belgeler ışığında hazırladıkları raporu 13 Ekim'de mahkemeye sunduklarını açıklayan Yüzbaşoğlu, bilirkişi raporu hakkında avukatlardan bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu.

Sanık avukatları, raporu inceledikten sonra bir değerlendirme yapacaklarını ifade ettiler. Şehit Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci ise şöyle konuştu: "Milletin başı sağ olsun bile diyemiyorum. İki gündür ben de bu haberlerden şehitlerden dolayı yıkıldım. Televizyonlarda Işık Koşaner'in 'mayın döşedik, askerleri üzerlerinden geçirdik, askerlerimiz diğerlerini arkasından vuruyor' sözleri yayınlandı. Bu sözler bizim davamızla ilgili. Ben senden Işık Koşaner'in dinlenmesini istiyorum."

Avukat İsmail Kılıç da Koşaner'in mayın patlaması konusunda bilgisinin ve görgüsünün olduğuna inandıklarını vurguladı. Kılıç, mahkemeden emekli komutanın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu, Emekli Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu belirtilen söz konusu ses kaydının veya tapelerinin bulunup bulunmadığının Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'ndan sorulmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme başkanlıktan gelecek cevap sonrasında Koşaner'in tanık olarak dinlenip dinlenmeyeceğine karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber