21 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 21 Ekim 2011 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın Programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da TOBB, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK, HAK-İŞ, Memur-Sen, Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, TÜRSAB, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Noterler Birliği genel başkan ve yardımcılarını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek, saat 13.30'da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'yi kabul edecek, saat 14.30'da JW Marrıot Otel'de düzenlenen HAK-İŞ Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Ortaköy'deki Kitchenette'ta saat 13.45'te, Fransız yönetmen Luc Besson ve film yapımcısı Diloy Gülün ile öğle yemeği yiyecek. Bağış, bakanlığının İstanbul Ortaköy Ofisi'nde saat 18.15'te, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'i kabul edecek. Bağış, İngiltere Başkonsolosluğu'nda saat 19.45'te, 8. Boğaziçi Konferansı açılış programına katılacak ve burada bir konuşma yapacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli'de saat 10.00'da, Pamukkale Üniversitesi'nin yeni öğretim yılı açılış törenine katılacak. Günay, daha sonra Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Laodikya Antik Kenti Tapınak A Yapısının açılış törenine katılıp, Pamukkale ve Hierapolis'te incelemelerde bulunacak olan Günay, Özel Servergazi Sabiha Süt İlköğretim Okulu'nun açılışına programına iştirak edecek.

- KKTC'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 08.30'da Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile görüşecek. Saat 09.00'da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, saat 09.30'da Başbakan İrsen Küçük tarafından kabul edilecek olan Dinçer, saat 11.00'de Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu'nun, saat 15.00'te ise İskele Anaokulu'nun açılış törenlerine katılacak. Dinçer, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 09.30'da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Saat 11.15'te Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Salihi ortak basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Davutoğlu, saat 20.00'da İstanbul'da 8. Boğaziçi Konferansı'nın gala yemeğine katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 13.30'da HAK-İŞ Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da "AB Uyum Sürecinde Türkiye Hayvancılık Kongresine" katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 11.30'da Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ta bir dizi ziyarette bulunacak ve törenlere katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da partisinin Genel Merkezi'nde düzenlenen Parti Meclisi Toplantısı'na başkanlık edecek, saat 14.00'da TOBB, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK, HAK-İŞ, Memur-Sen, Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, TÜRSAB, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Noterler Birliği genel başkan ve yardımcılarını kabul edecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 15.30'da TOBB, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK, HAK-İŞ, Memur-Sen, Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, TÜRSAB, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Noterler Birliği genel başkan ve yardımcılarını kabul edecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 09.30'da Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen "Milli Anayasa Şurası"na katılacak, saat 12.30'da Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Fethi Bolayır ve beraberindeki heyetle görüşecek, saat 14.30'da HAK-İŞ Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurul toplantısına katılacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, saat 14.30'da HAK-İŞ Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurul toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hakkari'de şehit olan askerler, son yolcuklarına uğurlanacak. Ülke çapında şehitler için selalar verilecek, cuma namazlarında hutbeler okunacak. Cuma namazlarının ardından şehitler için gıyabi cenaze namazları kılınacak, terörü protesto gösterileri yapılacak.

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, New York Zirvesi öncesindeki son görüşmelerini yapmak üzere, saat 10.00'da Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelecek.

- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT İstanbul Televizyonu Ortaköy'de saat 09.30'da, 50 yıl aradan sonra Sirkeci'ye gelecek olan 'Almanya Treni' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

- Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, İstanbul'daki Suriye Konsolosluğu önünde saat 13.30'da, Suriye'deki durumu protesto edecek.

- Çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İstanbul Arnavuktöy Meydanı'nda saat 15.00'te, son dönemlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin hazırladıkları bildiriyi kamuoyuna açıklayacak.

- Türk Nefroloji Derneği'nin düzenlediği '28. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı, Antalya'nın Belek beldesindeki Maritim Pine Beach Otel'de saat 12.45'te yapılacak.

- Yaklaşık 1 yıl önce Muğla'daki bir öğrenci eyleminde Şerzan Kurt'un ölümüne ilişkin davanın duruşması, Eskiş ran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile heyetler arası gehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayacak.

- Memur-Der tarafından saat 10.00'da İçkale Oteli'nde "Yeni Anayasa Konferansı" düzenlenecek.

- Sosyal Hizmetler ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ile Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, saat 13.30'da Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlü bayan mahkumları ziyaret edecek.

- Türk Hematoloji Derneği, saat 11.00'da Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Elmadağ Belediyesi tarafından düzenlenen "Yöresel Tarım Ürünleri Tanıtma, Bayram Aracı ve Tirit Festivali", saat 17.00'da Bayram Aracı Amfi Tiyatro Alanı'nda başlayacak.

- Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenen "Renk Renk Türkiye 3. İller Kültür ve Turizm Fuarı", Ankara Anfa, Altınpark Fuar Merkezi'nde yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-----------------------------

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) asma katında, saat 14.30'da Zonguldak şehir içi doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasının açılış maçında Medical Park Antalyaspor, Galatasaray'ı konuk edecek. Maç saat 20.00'de başlayacak.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarına, saat 18.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla devam edecek.

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

- Antalya'da düzenlenen Avrupa Erkekler Kulüpler Golf Şampiyonası, Belek beldesinde devam edecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan kara harekatı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Kaddafi'nin ölümüyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Ariyatik'teki gemi kazasından sonra kaybolan 8 denizci ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün saldırısında şehit düşen güvenlik görevlileri toprağa verilecek. Şehitler için cuma namazından sonra bazı illerde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Ankara'ya geldi. Salihi ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu ile görüşecek. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. İranlı bakan daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. İran Dışişleri Bakanı Salihi Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek. (08.00/09.30/11.15/12.00/13.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ESAM tarafından Ankara Rixos Otel'de düzenlenen 'Milli Anayasa Şurası'na katılacak. Şurada ev sahipliğini ESAM Başkanı Recai Kutan kapacak. (09.30)

TOBB'un başını çektiği, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Barolar Birliği, TMMOB, TÜRSAB, Noterler Birliği ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi'nden oluşan heyet, terörle mücadele konusunda sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecek. (11.00/14.00/15.00/16.00/17.00)

Başbakan Erdoğan, Hak-İş Konferedasyonu'nun JV Marriott Otel'de gerçekleşecek 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Toplantıda ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de yer alacak. (14.30)

CHP PM, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten'i kabul edecek. (11.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Pamukkale Üniversitesi'nin akademik yılı ile Laodikya Antik Kenti Tapınak A yapısı ve Özel Servergazi Sabiha Süt İlköğretim Okulu'nun açılış törenlerine katılacak, Pamukkale ve Hieropolis'te incelemelerde bulunacak. (10.00/16.30)

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun eşi Meryem Yazıcıoğlu, Aydın'ın Söke ilçesinde eşinin yanında toprağa verilecek.

Cuma namazı öncesinde Ankara'da Ostim ve İvedik'teki camilerde şehitler için mevlit okutulacak. (12.30)

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ilk Türk işçilerini götüren Sirkeci-Münih hattındaki trenin yeniden kaldırılması projesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

Memur Dernekleri Federasyonu, Ankara İçkale Otel'de düzenleyeceği toplantı ile sivil anayasa konusundaki çalışmasını kamuoyuyla paylaşacak. (10.00)

Muğla'da yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru G. Kurt'un Eskişehir'de yargılanmasına devam edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, refüj ve parklardaki gül, manolyaları donmamaları için poşet içerisinde korumaya aldı.

Erzurum'da Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Mahallebaşı semtinde, işyeri ve evlere Türk bayrağı asıldı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Mustafa Altın, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği üyelerine tarım ve hayvancılık konusunda eğitim verecek. (14.00)

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapılıyor. Zirvede Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ temsil ediyor.

Yunanistan'da halkın ve sendikaların yoğun tepkisine sebep olan çok boyutlu yasal düzenlemeler mecliste hükümet partisinden 1 fire ile kabul edildi. 2 gün süren greve rağmen iktidar partisi PASOK'un 153 kabul oyu ile sert kemer sıkma uygulamaları kanunlaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in KKTC'deki resmi temaları izleniyor. Dinçer, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakanı İrsen Küçük tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, New York Zirvesi öncesindeki son görüşmelerini yapmak üzere ara bölgede bir araya gelecek. Görüşme sonrasındaki basın açıklaması yapılacak.

Spor Toto Süper Lig'de MP Antalyaspor-Galatasaray maçı oynanacak (20.00)

Takımların hafta sonundaki maçlara yönelik çalışmaları takip edilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyespor'un başarılı karetecileri ödüllendirilecek.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber