Kamu-Sen, hükümet ile sürdürülen toplu görüşme masasından mutabakat zaptı ile çıkabileceklerini açıkladı

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen, hükümet ile sürdürülen toplu görüşme masasından mutabakat zaptı ile çıkabileceklerini açıkladı

Akyıldız, yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kamu çalışanlarının 2003 yılına ilişkin mali ve sosyal haklarının bu yılki toplu görüşmelerde ele alınmasını ve sonuçlandırılmasını istediklerini ve bu konuda ısrarcı olduklarını söyledi.

Akyıldız, 2003 yılında kamu çalışanlarının yüzde 18 oranında kaybı bulunduğunu, ancak Başbakan Yardımcısı Şahin ve kamu işveren kurulu yetkililerinin, bu konuda bu yanıldıklarını kendilerine ilettiğini belirterek, bu konuda hükümetle örtüşmediğini kaydetti.

Kamu çalışanlarının 2003 yılına ilişkin mali haklarının değerlendirilmesi için bir komisyon kurulmasına karar verdiklerini bildiren Akyıldız, bunun bir anlamda 2003 yılı alacaklarının değerlendirilmesi anlamına geleceğini belirtti.

Akyıldız, kamu çalışanlarının haklarının alınması ve genişletilmesi için çalışmaların devam etmesine inandıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bugün toplu görüşme masasından netice almak için uğraşıyoruz. Biz de toplu görüşme masasından mutabakat metni hazırlayarak kalkmak istiyoruz. Ancak Yüksek Planlama Kurulu kararı ile ortaya çıkan değerlere göre kamu çalışanlarının haklarının belirlenmesi yerine toplu görüşme masasında belirlenecek rakamların esas alınması 4688 Sayılı Yasa gereğidir. Çünkü yasa uyarınca mutabakat metni ortaya çıktığında siyasi iradenin bu zaptı hayata geçirme zorunluluğu vardır.''

habervitrini


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber