7 PKK'lıdan sadece 2'si Türkiyeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖR örgütü PKK'nın yayın organları, Çukurca'da 24 askerin şehit edildiği ilk günkü saldırıda 7 teröristin öldüğünü iddia etti ve isimlerini açıkladı.

Örgüt bu açıklamasında Türk askerine kurşun sıkarken öldürülen teröristlerin Türkiye vatandaşlarından çok İran ve Suriye vatandaşları olduğunu da itiraf etti. Böylece Çukurca saldırısına PJAK militanlarının da katıldığı PKK tarafından da doğrulanmış oldu. Terör örgütü KCK adına örgütün yayın organlarında yayımlanan açıklamada öldürülen teröristlerden 4'ünün İran'lı, 1'i Van, 1'i Diyarbakır, 1'inin de Suriyeli olduğu belirtildi.

3 örgüt yöneticisi öldürüldü

Öte yandan KCK terör örgütü, Çukurca'ya yapılan saldırının nedeni olarak örgütün üst düzey yöneticisi 7 teröristin 10 Ekim'de Hakurk ve Kınere kamplarına yönelik hava harekatı sırasında öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiğini açıkladı. Hava operasyonlarında öldürülen isimlerden, örgütün askeri kanat liderlerinden Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi kod adlı Rüstem Osman, askeri kanat liderlerinden Çiçek Kıçi kod adlı Guhar Çekirge Türk kamuoyunun yakından tanıdığı teröristler olarak biliniyor. Kavaklı operasyonunda öldürülen Rüstem Cudi, Hakkâri-Çukurca karayolunda mayınlı pusuda 9 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi eylemin planlayıcısıydı. Cudi'nin örgüt içinde Fehman Hüseyin ve KCK üyesi Nureddin Sofi'yle birlikte en güçlü üç Suriyeliden biriydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber