Körler Federasyonu'ndan Özürlüler Kanun Taslağı protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Körler Federasyonu, Özürlüler Kanun Tasarısı Taslağı'nın engellilerin sorunlarına çözüm bulmadığını öne sürerek olayı protesto etti.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı önünde toplanan 60 kadar görme engelli, "Güldal Akşit bakan mı bakmayan mı?", "İçi boş yasa istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Grup adına bir basın açıklaması Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Ahmet Cantürk, Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na engelliler alanında hiç bir bilgi birikimi olmayan bir kişinin atanmasını eleştirerek, Özürlüler İdaresi Başkanı Mehmet Aysoy'un engellilerin sorunlarına yeterli derece ilgi duymadığını iddia etti. Özürlüler Kanun Tasarısı Taslağı'nın içi boş olarak Başbakanlığa gönderildiği söyleyen Cantürk, işsiz ve muhtaç engellilere 3 ayda bir ödenen muhtaçlık maaşının, aylık olarak asgari ücretin en az yarısına çıkarılması yönündeki değişiklik bu metinde yer almadığı kaydetti. Cantürk, görme engellilerin hala imzalarının geçerli olması için iki tanık zorunluluğunun bulunduğunu hatırlatarak, engellilere yargı, savcı gibi görevlerin yasaklı olduğunu kaydetti.

Cantürk şöyle konuştu: "İşte bu nedenlerle Bakanlar Kurulu'nun imzasına açılmış olan Özürlüler Kanun Tasarısı Taslağı'nın hazırlayan Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nı protesto ediyor ve Başbakanlıkça derhal geri çekilmesini, eksikliklerinin tamamlandıktan sonra imzaya açılmasını istiyoruz."

Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber