İmamlar laptop istiyor

Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dini hizmetlerin laptop yardımıyla verilmesinin daha faydalı olacağını söyleyen din görevlileri, öğretmenlere yönelik indirimli laptop imkânının kendilerine de sağlanmasını istiyor.

Din görevlileri, öğretmenlere yönelik indirimli laptop imkanının kendilerine de tanınmasını istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuran Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), din görevlilerine indirimli laptop tahsis edilmesini talep etti.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "Topluma önderlik eden imamların vaazlarını laptopla vermesi iyi olur" dedi. İçkale Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Yıldız, öğretmenlere sağlanan indirimli ve taksitli laptop fırsatından kendilerinin de yararlanmak istediklerini dile getirdi. Konuyu önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ilettiklerini belirten Yıldız, "Ancak Bakan Çelik, öğretmenleri memnun edemediklerini söyledi. Biz ise din görevlileri olarak bundan memnun oluruz cevabını verdik" dedi. Yıldız, taleplerini Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Diyanet İşleri Bakanlığı'na da sunduklarını ifade etti.

Dini hizmetlerin laptop yardımıyla verilmesinin daha faydalı olacağına inandıklarını ifade eden Yıldız, "Topluma önderlik eden imamlar vaazlarını bilgisayarda hazırlayıp sunarsa, en yararlı araçları kullanarak görevini daha iyi yerine getibilir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI SEZER'E TEŞEKKÜR

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, yaklaşık 10 bin vekil imamın asalete geçmesine imkan tanıyan yasayı onayladığı için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep ettiklerini kaydeden Yıldız, 80 bin din görevlisi adına şükranlarını bizzat ileteceklerini anlattı. Yıldız, Diyanet-Sen'in hükümetle yürütülen toplu görüşme sırasında gündeme getirdiği vekil imam sorununun çözülmesiyle on bin kişinin mağduriyetten kurtarıldığını söyledi.

Bundan sonra din görevlerinin maaşlarının iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan Yıldız, "İmamız, haklıyız, hakkımızı alırız" dedi. Diyanet-Sen Başkanı Yıldız, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin açıklamalarıyla tekrar gündeme oturan başörtüsü probleminin referanduma götürülmesi gerektiğini savundu. Toplumu geren bu konuda gerilimin tarafı olmak istemediklerine dikkat çeken Yıldız "Referanduma gidilsin, halk ne diyorsa o olsun" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber