Fakültede çalışmayı kabul edecek öğretim üyelerine ev ve araç sözü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 12:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ABD'de yaşayan Simavlı doktor Naci Eren (85), mühendislik kökenli öğretim üyesi bulunmadığı için eğitime ara verilmesi düşünülen Dumlupınar Üniversitesi, Simav Teknoloji Fakültesi'ne yardım elini uzattı. Eren, fakültede çalışmayı kabul edecek öğretim üyelerine ev ve araç tahsis etme sözü verdi. Ancak, Eren bu teklifine üniversite yönetiminden yanıt alamadı.

ABD'de doktor olan Naci Eren, eşi Müfide Eren ile tatil için geldiği memleketi Simav'daki teknoloji fakültesinin mühendislik kökenli öğretim üyesi bulunmadığı gerekçesiyle eğitime ara vermesinin düşünüldüğünü öğrendi. Üç yıl önce yaklaşık 1 milyon TL tutarında iki ayrı eğitim bloğu yaptırdığı okulun durumuna üzülen Eren, destek olmak için harekete geçti. Eren, DP'li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'la birlikte, 10 gün önce Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı makamında ziyaret etti. Eren, Dekan Karaaslan'a okulda görev yapmayı kabul edecek mühendislik kökenli öğretim üyeleri için ilçedeki dört katlı bir apartmanındaki dayalı, döşeli daireleri kira almadan tahsis etme sözü verdi. Eren ayrıca, bu öğretim görevlilerine belediyenin de desteği ile ilerde başka bir yerde görev yapsalar bile kendilerinde kalması koşuluyla birer otomobilde verme teklifinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Karaaslan'ın konuyu YÖK'e ileteceğini belirtmesine rağmen teklifine halen bir yanıt alamadığını ileri süren Eren, bu nedenle ABD'ye üzgün döneceğini söyledi. Eren, fakültenin kapanmaması için belediyenin yanı sıra Simavlılar ve hayırseverleri destek olmaya çağırdı. Rektör Karaaslan ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber