Giresun'da bayrama yardımcılarını gönderen müdürlere soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GİRESUN Valisi Dursun Ali Şahin, bazı daire müdürlerinin Cumhuriyet Bayramı tebrik kabul törenine katılmayarak yardımcılarını göndermesine tepki gösterdi, savunmalarının alınarak soruşturma açılması talimatını verdi.

Cumhuriyetin 88'inci yıldönümü nedeniyle Giresun Valiliği'nde bu sabah tören düzenlendi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi ile birlikte tebrikleri kabul eden Vali Dursun Ali Şahin, katılanların bayramını kutladı. Daire amirlerinin yanısıra özel ve kamu kurum ve kuruluşların mensupları, siyasi parti ve meslek odaları temsilcileri, banka müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı tören sırasında katılımcıları sırayla davet eden Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kılıçarslan?ın bazı dairelerin müdürlerinin değil de yardımcılarının adını okuduğunu duyan Vali Şahin tepki gösterdi. Vali Dursun Ali Şahin, ?Çağırmayın. Müdür varken yardımcısı mı olur? diyerek müdür yardımcılarının odaya girmelerine izin vermedi.

Tebriklerin kabulu sonrasında Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kılıçarslan?ı yanına çağıran Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, törene katılmayan müdürlerin tesbit edilmesini ve savunmalarının alınmasını istedi, Bu çok önemli bir gün. Başka gün mü var? diyerek tepkisini dile getirdi. Tebrik kabul törenin ardından gazetecilere konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin, şunları söyledi

?Müdür varken müdür vekili programa mı katılırmış Öyle şey mi olur 100?e yakın kişinin katılması gerekirken 50 -60 kişi katıldı. Bu da beni açıkçası üzdü. Böyle bir günde birlik beraberlik olması gerekirken, adam evinde uyuyacak, başyardımcısını gönderecek. Öyle yağma mı olur Sonradan farkına vardım. Gelselerdi de kabul etmezdim. Bunlar hakkında işlem yaptıracağım. Derhal işlem yapacağım. Bugün de tebrikata gelmez mi adam Kutlama yok, bir şey yok. Evinden kalkıp gelsen ne olur Burada olmak için sabah 06.00'da kalktım. O da kalksın. Hoş bir şey değil. Çelenk koymak ve tebrikat bayrama olan saygının göstergesidir. Gerçi bir sebepleri vardır mutlaka ama soruşturmayla bunların gerekçesini öğreneceğiz. Katılımların da bundan sonra tam olmasını sağlayacağız.?

Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber