Her üniversitede bir arama kurtarma ekibi kurulacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ekim 2011 22:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

7.2'lik Van depreminin ardından YÖK harekete geçti. Her üniversitede bir arama kurtarma ekibi kurulacak. Böylece toplamda 165 ekip daha afetlerde hazır olacak...

Ömür EMLİK / ANKARA

Van'daki 7.2'lik depremin ardından YÖK düğmeye bastı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilk genel kurul toplantısında, 103 devlet ve 62 vakıf üniversitesinin tümünde arama kurtarma ekiplerinin kurulmasını gündeme getirecek. Böylece olası afetlerde 165 ekip daha çalışmalara destek verecek. Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile organize şekilde oluşturulacak timlerde gönüllü öğretim üyesi ve öğrenciler yer alacak. Timlerin tüm ihtiyaçları için YÖK destek sağlayacak.

2012'DE BAŞLAYACAK

Timler periyodik olarak eğitimlerine devam edecek. Mezun olan öğrencilerin yerine her yıl alınacak yeni üyelerle ekibin devamlılığı sağlanacak. Timlerin sayısı ve verilecek eğitimler Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak çalışmayla belirlenecek. Ekiplerin telefon ve ulaşım bilgileri ise valilik ve ilgili kurumlarda bulunacak. Timler ihtiyaç halinde Türkiye'nin her bölgesinde görevlendirilebilecek. Proje en geç yılbaşına kadar olgunlaştırılacak ve sertifikalı eğitimler kısa sürede başlayacak. Prof. Dr. Özcan 'Gereken her türlü ekonomik ve lojistik destek YÖK tarafından sağlanacak. Eğitim belirli periyotlarla tekrarlanacak ve eğitime katılan ekip üyelerine sertifika verilecek' dedi.

YAKINLARI DA VAN'DAYDI

Özcan'ın eşi Kıvılcım Özcan'ın akrabalarının da Van'daki depremden etkilendiği, yaralanma ya da ölüm olayı olmadığı ancak evlerinin hasar gördüğü öğrenildi.

BM GİBİ

ÇALIŞMALARDA Türkiye'nin dört yanından onlarca kurtarma ekibi yer aldı. Meksika İspanya, Portekiz ve Güney Kore'den gelen arama kurtarma ekipleri de Van'da çalışmaya başladı. Tercümanın eşlik ettiği ekipler, 'Türk ekiplerin tecrübesi dünyayla paylaşılmalı' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber