Polis ağır silahlarını geri istiyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Ekim 2011 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütünün öncelikli hedefi haline gelen polis, 28 Şubat'ta elinden alınan ağır silahlarına hala kavuşamadı. Polis, terörle mücadeleyi bu nedenle basit asayiş olaylarına müdahalede kullanabileceği silah ve teçhizatla yapmak zorunda kalıyor.

İLHAN TOPRAK / ANKARA

Terör örgütünün öncelikli hedefi haline gelen polis teşkilatı, teçhizat, silah ve mühimmat sıkıntısı yaşıyor. 28 Şubat sürecinde G. Kurmay'ın baskısı sonucu polisin elinden alınan ağır silahları geri verilmezken, teşkilatın ağır silah satın alması da yasaklanmıştı. Halen özel harekat polislerinin dahi elinde basit asayiş olaylarına müdahale edebileceği silah bulunuyor.

28 ŞUBAT'TA ALINAN SİLAHLAR

28 Şubat'te polisten alınan silah ve mühimmat şu şekildeydi: Havan-60mm, RPG-7 roket (377 adet), Launcher-40 (1.634 adet), MG3 Makineli tüfek (438 adet), M-60 Makineli Tüfek (50 adet), FN-240 Makineli Tüfek (75 adet), 40 MM Laun MK/19 (114 adet), RPG-7 mühimmatı (5.700 adet), Uçaksavar mühimmatı (140 bin adet), MG-3 mühimmatı (440 bin adet), Laun MK/19 Bomba atar (2300 adet) ve M-203 bomba atar (7300 adet).

TERÖRİSTİN TECHİZATI TAM

PKK'nın iç talimatlarında ve telsiz konuşmalarında polisin öncelikli hedef olduğu sürekli belirtiliyor. Polis noktalarına saldırı düzenleyen teröristlerin elinde roketatarlar, havanlar, el bombaları, doçka uçaksavarlar ve ağır makineli tüfekler bulunuyor. Poliste ise jop, tabanca, yalnızca nöbetçiler üzerinde bulunan MP5 otomatik silahlar ile az sayıda G3 tüfeği ve toplumsal olaylarda kullanılan biber gazı silahları bulunuyor. Özel harekatın elinde eski model gece görüş dürbünü bulunsa da termal kamera yok.

Kendi paralarıyla kurşun geçirmez cam aldılar

Hükümetin terörle mücadele yeni bir sayfa açmasına neden olan Silvan saldırısının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bölgede görev yapacak özel harekat timleri ile ilgili bir adım atılmadı. Yeni konsepte göre polis özel harekat timleri jandarma özel harekat timleri ile birlikte operasyonlara katılacak ve bu birlikler valilerinin koordinesinde operasyonlar yapacaktı. Yeni konsept için bugüne kadar bir adım atılmadı. Polise, PKK gibi lojistik yönünden donanımlı bir örgüte karşı mücadele edebileceği ağır silah ve teçhizat alımı da yapılmadı. Polisteki çelik yeleklerin bir kısmının ise Çin malı olduğu ortaya çıkmıştı. Avrupa ve ABD malı yeleklerin ömrü 5 yıl olurken Çin malı yelekler 6 ay bile dayanmıyor. Emniyet yetkilileri yeleklerin bazılarının tabanca mermilerine dahi dayanmadığını dile getiriyorlar. Terör saldırılarına maruz kalan polisler ise kendi imkanlarını kullanarak tedbir almaya çalışıyor. Siirt Pervari'de polisler kendi paralarıyla nöbet tuttukları kulübeye kurşun geçirmez cam alıp taktırmışlardı. Bu sayede PKK'nın saldırısından zarar görmemiş, iki terörist öldürülmüştü. Yine Mardin Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü, kamera donanımını kendi imkanları ve vatandaşın yardımıyla yaptı. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nün, kameralı koruma sistemi ise bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber