Liselerde denetimi, il denetmenleri yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ekim 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teşkilat yasasını değiştiren 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre illerdeki eğitimle ilgili tüm kurumlar en eski adıyla İlköğretim Müfettişleri daha sonra Eğitim Müfettişleri şimdi ise İl Denetmenleri olarak adları değişen denetmenler yapacaklar.

KHK'nın ?İl eğitim denetmenleri ve denetmen yardımcıları, ildeki her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütür.?

Hükmü gereği Ortaöğretim yani liselerin denetim görevinin yanı sıra soruşturma görevi de İl Denetmenlerine verilmiş oldu.

Bakanlık müfettişlerinin (yeni adıyla denetçilerinin) görev alanına giren bu kurumların denetim görevleri il denetmenliklerine devredilmiştir. Bakanlık müfettişlerinin sayısının azlığı, sayıya göre görevin fazlalığı nedeniyle yıllarca hatta ve hatta on yıllar boyu denetim görmeyen okullar artık denetim altına alınacaklar.

Bu konuda henüz yönetmelik yayımlanmamıştır. Yönetmeliğin en kısa sürede yayımlanarak görev tanımları, işleyişler ve çalışma yöntemleri belirlenmelidir. İlköğretim Müfettişlikleri döneminde tüm ilköğretim kurumları iki yılda bir teftiş edilmekteydiler. Aynı kapsama ortaöğretim kurumları, il-ilçe milli eğitim müdürlükleri ve diğer kurumların da girmesi beklenmektedir.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber