Sıfır km araçlarda da bayiden tescil dönemi başlıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ekim 2011 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Artık sıfır km araçların tescil işlemleri de bayilerde yapılacak. Maliyetleri ucuzlatacak pilot uygulama Ankara'da başlayıp tüm yurda yayılacak

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

KULLANILMIŞ araçlar için 'noterde tescil' uygulamasının ardından şimdi de sıfır km araçlar için 'bayide tescil' uygulamasına geçiliyor. Sıfır kilometre araçların tescil işlemleri, 21 Kasım'dan itibaren Ankara'da, birkaç ay sonra tüm Türkiye'de bayilerde yapılacak. Böylece sıfır km araçların tescil masrafları, 170 ila 220 lira arasında ucuzlayacak.

Sistem devreye girdikten sonra 0 kilometre araç satın alacaklar, Türkiye Şoförler Odası'na dosya açtırmak ve bunun için 20 lira ödemekten kurtulacak. Tescil işlemleri için aracılara ödenen ve 150 ila 200 lira arasında değişen komisyonlar da bu uygulamayla birlikte tarihe karışacak. Bayiler de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) beyannamesi vermek için vergi dairelerine gitmekten kurtulacak.

Sıfır kilometre yeni araç almak için sadece nüfus cüzdanıyla bayiye gitmek yeterli olacak. Artık ruhsat almak için trafik tescil şubelerine gitmek zorunda da kalınmayıp, alıcının adresine postalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber