NTV, Eğitim-Sen'le Türk Eğitim-Sen arasındaki farkı nasıl bilmez?

Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler arasında örgütlü üç büyük sendika bulunmaktadır. Bunlar;
Eğitim-Sen,
Türk-Eğitim Sen ve
Eğitim Bir-Sen'dir.

Eğitim-Sen KESK'e; Türk-Eğitim-Sen Türkiye Kamu-Sen'e, Eğitim Bir-Sen ise Memur-Sen'e bağlıdır.

Öğretmenler arasında en çok üyeye sahip olan ve bugüne kadar toplu görüşmelere katılan sendika Eğitim-Sen'dir.

Ancak Eğitim-Sen en çok üyeye sahip olmasına rağmen öğretmen sendikaları arasında kıyasıya bir yarış devam etmektedir. Bunun için sendikalar sık sık farklı eylemelere imza atmakta ve basındayer bulmaya çalışmaktadır. Ancak görünen oki, basınımızın muhabirleri daha Eğitim-sen'le Türk Eğitim-Sen arasındaki farkı bilmeden haber yapmaktadır.

Bunun son örneğini bugün NTV'de yaşadık.Aşağıdaki haber hala NTV'nin sitesinde yer almaktadır. Lütfen dikkatlice okuyalım.

Eğitim-Sen'den sözleşme protestosu

Sözleşmeli personel alımıyla ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı İstanbul ve Ankara'da Eğitim-Sen üyelerince protesto edildi.

NTV

5 Mayıs 2005? Türk Eğitim-Sen üyeleri, atama bekleyen 190 bin öğretmen adayı dururken, sözleşmeli öğretmen alımındaki ısrarın hukuka aykırı olduğunu iddaa ettiler.

İstanbul'da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi grup adına yapılan açıklamada, atama bekleyen 190 bin öğretmen adayı dururken 30 bin sözleşmeli öğretmen alımının planlanmasının kadrolaşmanın bir göstergesi olduğu belirtildi. Açıklamada 30 bin sözleşmeli öğretmen alımının Milli Eğitim Bakanlığı'nın özelleştirilmesi anlamına geleceğini ifade edildi. Grup üyeleri konuyla ilgili hukuki haklarını kullanacaklarını da söylediler.

?MEVCUT HUKUK ZORLANIYOR'
Eğitim-Sen üyeleri Ankara'da da bir protesto gösterisi yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan grup üyeleri adına açıklamayı Türk Eğitim-Sen Başkanı Şuayip Özcan yaptı. Özcan, bakanlığın 30 bin sözleşmeli öğretmene karşılık, kadrolu öğretmen sayısını 10 bin 509 ile sınırlamayı planladığını ve mevcut hukuku zorladığını vurguladı.

Şimdi bu haberi analiz edecek olursak;

1- Bu haber NTV kaynaklıdır. Zira ajansa haberi olsa AA veya İHA yazardı.

2- Başlık Eğitim-Sen diye başlamakta, Türk Eğitim-Sen diye devam etmekte, arada yine Eğitim-Sen demekte ve Türk Eğitim-Sen Başkanı ile noktalanmaktadır. Hadi başlığın kısa yazılması gerekiyor diye başlıktaki hatayı es geçtik. Peki içerde nasıl Eğitim-Sen dersiniz...

3- NTV'nin eğitim muhabirleri Eğitim-Sen ile Türk Eğitim Sen arasındaki farkı bilmeyecekler de neyi bilecekler?

4- Şu haberde Şuayip Özcan olmasa bu eylemin kimin yaptığını kimse bilmeyecekti...

Haberi Yazan: Sendikasız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber