Eğitim kurumu müdür yardımcılarına rotasyonun hukuki alt yapısı oluşturuldu

652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat KHK'sında 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 662 sayılı KHK'nın 78. maddesi ile değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişikliklerden birisi bölge hizmeti ve rotasyona ilişkindir. MEB ilk düzenlemede, rotasyona tabi olacak unvanlar olarak; sadece İl milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, okul ve kurum müdürünü belirlemişti. Bu unvanlara bugün itibariyle yeni unvanlar eklenmiş ve il eğitim denetmenleri ile okul ve kurum müdür başyardımcısı ve yardımcıları da kapsama alınmıştır. Böylece, bu unvanlar için hali hazırda yapılmakta olan rotasyon işlemlerinin hukuki alt yapısı oluşturulmuştur.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan düzenleme ile birlikte; İl milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, okul ve kurum müdürüne ek olarak, il eğitim denetmeni, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü, okul ve kurum müdür başyardımcısı ve yardımcılarına da rotasyon gelmiştir. Detaylar yönetmelikle belirlenecektir.

662 sayılı KHK'nın ilgili maddesi şu şekildedir:

MADDE 78- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin;

e) 37 nci maddesinin yedinci fıkrasında yer alan ?İl millî eğitim müdürü,? ibaresinden sonra gelmek üzere ?il eğitim denetmeni,?, ?ilçe milli eğitim müdürü,? ibaresinden sonra gelmek üzere ?il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü,? ve ?okul ve kurum müdürü? ibaresinden sonra gelmek üzere ?ile okul ve kurum müdür başyardımcısı ve yardımcısı? ibareleri eklenmiştir.

652 SAYILI KHK'DA YER ALAN HÜKÜM

(7) İl milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber