TBMM İle Cumhurbaşkanlığının özlük hakkı belirleme yetkisi sona erdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler bölümünün (F) bendinde yer alan hüküm gereğince Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı bu teşkilatlarda çalışan personelinin kadro, unvan, derece ile intibak ve diğer haklarını tespit edebilmekteydi. Bu yetki gereğince de bu kurumlarda çalışan personelin maaşları ile ek göstergeleri diğer kurumlara göre oldukça uçuk belirlenmişti. İşte 666 sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ile bu yetkiler sona erdirildi.

Değişiklikten önce 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin ?Ortak Hükümler? bölümünün (F) fıkrası şu şekildeydi.

?F) Bu Kanunla tespit edilen çeşitli hizmet sınıfları mensuplarından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Teşkilatlarında asli ve sürekli görevlerde bulunanların kadro, unvan, derece, ek gösterge, makam tazminatı ve benzeri mali hakları ile intibak ve diğer özlük haklarının tespit ve kullanılması ile ilgili yetkiler Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanına aittir.?

Değişiklikten sonra ise; 36 ncı maddesinin ?Ortak Hükümler? bölümünün (F) fıkrası şu şekildedir:

?F) Bu kanunla tespit edilen çeşitli hizmet sınıfları mensuplarından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Teşkilatlarında asli ve sürekli görevlerde bulunanların kadro, ünvan, derece ile intibak ve diğer haklarının tespit ve kullanılması ile ilgili yetkiler Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanına aittir.?

Sonuç olarak TBMM ve Cumhurbaşkanlığı personelinin ayrıcalıklı durumu sona ermiştir. Bundan sonra ek ödeme ve benzeri haklar açısından genel düzenlemenin dışına çıkılması olası görülmüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber