Vergi Müfettişlerinin ek gösterge sorunu çözüldü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Vergi müfettişlerinin bazılarının ek göstergelerinin 3600 olarak ödenemeyeceği gündeme gelmiş ve bazılarının ek göstergesinin 2200 olacağı belirtilmişti. Yeni yapılan düzenlemeyle bu sorun çözülerek bütün vergi müfettişlerinin ek göstergesinin 3600 olacağı netleşmiştir.

Daha önceki duruma göre, 657 sayılı Kanunun I sayılı Ek gösterge cetvelinin (g) bendinde; En az üç yıl süreli yükseköğrenim veren fakülte ve yüksekokulları bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda (veya yüksek öğrenimli olup,özel kanunların öngördüğü şartları taşıyanlardan en az sekiz yıl mesleki görev yaptıktan sonra yine bu kanunların öngördüğü usule göre seçilerek) atanan Başbakanlık, ......Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişlerinin 1 inci dereceye atanması halinde 3600 ek göstergesinden faydalanmasının mümkün olduğu, yeterlik sınavı sonucunda atanmayanlar veya yüksek öğrenimli olup, özel kanunların öngördüğü şartları taşıyanlardan en az sekiz yıl mesleki görev yaptıktan sonra yine bu kanunların öngördüğü usule göre seçilmeyenlerin 3600 ek göstergeden faydalanamayacağını belirtmiştik.

Sonuç olarak, 666 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle; ?Bu madde uyarınca Vergi Müfettişi kadrolarına atanmış sayılanlardan halen bu kadrolarda bulunanlar, 657 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin ?I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı? bölümünün (g) bendinde öngörülen ek göstergelerden, anılan bentte belirtilen şartlar aranmaksızın yararlanır.?hükmü getirilerek vergi müfettişlerinin ek gösterge sorunu çözülmüştür. Bu düzenlemeden sonra vergi müfettişlerinin tamamının ek göstergesi (1. Dereceye atanmak kaydıyla) 3600 olarak belirlenecektir. Hayırlı olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber