Savcılık Erciş'te belediyeye girdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

7.2?lik depremde Erciş'te yıkılan veya ağır hasar gören 80 binanın inşaat ruhsatı işlemleri için Erciş Başsavcılığı inceleme başlattı. Savcılar, Fen İşleri Müdürlüğü'nün tüm evrakına el koydu.

Van'daki depremde en çok yıkımın görüldüğü Erciş ilçesinde yıkılan veya ağır hasar gören 80 binanın inşaat ruhsatı işlemleri için inceleme başlatıldı. Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Savcılığı'nın 80 binanın inşaat ruhsatlarıyla ilgili inceleme başlattığını belirtti. Başsavcılık Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün tüm evrakına el koydu. Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, Erciş Belediyesi'ne uzandı. Dün sabah polis eşliğinde belediye binasına giden savcılar, Fen İşleri Müdürlüğü'ndeki plan, proje ve bina ruhsatları ile tüm evraka el koydu.

Savcılığın bu kapsamda şüphelileri ve belediyenin sorumlu olup olmadığını tespit etmeyi amaçladığı belirtildi. Öte yandan Erciş'te moloz yığınına dönen 90 binadan 82'sinde numune alınma işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Alınan numunelerin ODTÜ ile İTÜ yapı denetim bölümlerine gönderileceği kaydedildi.

Savcı: Hesap verecekler

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Arabacı, deprem soruşturması için, ?Kamuoyunun şüphesi olmasın ki sorumlular ve kusuru bulunanlar adalet önünde hesap verecektir? dedi. Arabacı, ?Önceki gün itibarıyla delil toplama işlemini bitirdik. Enkaz kaldırma işlemini Kriz Masası yapacak. Bir yasak yok? dedi.

Şüphelilerin bir kısmının kimlik tespitini yaptıklarını belirten Arabacı, ?Belediyenin fen işleri müdürlüğüne yapılan operasyon, delillerin toplanmasına yönelik bir işlem. Enkaz numunelerini inceleyecek bilirkişi heyetinden gelecek raporla birlikte bu soruşturma neticelenecek? diye konuştu. Arabacı, şu an itibarıyla suçun, ?Taksirle adam öldürme, olası kastla adam öldürme' kapsamına girebileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber