Terör tazminatı isteyen polis, devlete dava açtı

Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadele kapsamında bazı birimlere verilen tazminattan yararlanamayan bir polis memuru, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü mahkemeye verdi.

Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan davada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve bazı birimlere verilen terör tazminatının, resmi üniforma ile Koruma Büro Amirliği'nde çalışan polislere de verilmesi isteniyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda Avrupa yakasında görev yapan Erdem Mastar, 6 Nisan'da Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak ?terör tazminatı' talebiyle dava açtı. Dava açmadan önce İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı dilekçeyle başvurarak, tazminattan yararlanmak istediğini bildiren Mastar'a, 25 Mart 2005'te verilen cevapta, tazminatın 375 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin 28. maddesine göre verildiği belirtildi. 375 sayılı kararnameye göre terörle mücadele amacıyla yapılacak harekat ve operasyonlara fiilen katılan personele, her gün için il valisinin onayıyla tazminat ödeniyor. Harekatın veya operasyonun terörle mücadele kapsamında olup olmadığını belirleme yetkisi de valiye ait. Ancak, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda yer aldığı gibi terörle mücadele, polisin asli görevleri arasında. Söz konusu birimlerin dışında resmi üniformalı her polis terörün ve suçlunun hedefinde yer alıyor. Davacı polis memuru Erdem Mastar da dilekçesinde söz konusu kanuna atıfta bulunarak, resmi üniformalı bütün polislerin terör ve suçlunun hedefi olduğunu kaydetti. Konsolosluk ve büyükelçilikleri koruma gibi önemli görevlerde yer alan polislerin de tazminat alamadığını hatırlatan Mastar, bu durumu, eşit işe eşit ücret prensibine zıtlık ve birimler arasında ayrımcılık, maddi yönden gelir kaybı, iş verimliliğinin düşüşüne neden olan unsurlar olarak sıraladı. Erdem Mastar, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde, 375 sayılı kanun hükmündeki kararnamelerle valilik makamlarına tanınan yetki ile Emniyet birimlerinden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gibi bazı birimlere ?terör tazminatı' adı altında maaştan ayrı olarak her ay mutat olarak 136 milyon lira (136 YTL) ile 156 milyon lira (156 YTL) arasında değişen rakamlarda ödeme yapıldığını da belirtti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber