Tunceli'de tarihi kışla binasında yangın çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'deki tarihi kışla binasının çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen 5 ki şi hastaneye kaldırıldı.

Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Kışla Meydanında bulunan tarihi kışla binasının çatısında saat 03.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangı n çıktı. Birbiriyle bağlantılı dört bölümden oluşan ve daha çok gelir durumu düşük ailelerin ikamet ettiği tarihi binada çıkan yangın, kısa sürede tüm çatıyı kapladı.

Toplam 60 ailenin ikamet ettiği binanın çatısındaki yangına Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve bir kuruma ait yangın söndürme aracı müdahale etti.

Yangının tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamaması üzerine, takviye olarak ilçe belediyeleri ile Elazığ'dan itfaiye araçları istendi. Takviye itfaiye ekiplerin de destek vermesiyle yaklaşık 4 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından yangın, tarihi binanın diğer bölümlerine sıçramadan kontrol altındı.

Yangında dumandan etkilenen 5 kişi, Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Soğutma çalışmalarının ardından yangının çıkış sebebinin araştırılması ve hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber