Başbakan: Erciş il olursa kalkınmaz, Van büyükşehir olunca daha farklı olur/ Video

Haber Giriş : 12 Kasım 2011 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Vanı'ın Erciş ilçesindeki çadırkente incelemelerde bulundu. Vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Erdoğan, burada 'il olma' talebi ile karşılaştı. Erciş'in il yapılmasının, ilçeyi kalkındırmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Buranın adının il olması, burayı kalkındırmaz. Hakkari'yi zamanında il yaptık. Hakkari buradan daha mı iyi? Burası daha iyi. Mesele, buranın iyi bir ilçe olması." diye konuştu. Van'ın 2014'ten itibaren Büyükşehir statüsüne geçeceğini hatırlatan Erdoğan, büyükşehir olmasının ardından bölgenin durumunun çok daha farklı olacağını kaydetti.

İlçeye konteynerlerin gelmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Devamlı yaptırıyoruz, yetişmiyor." dedi. Erdoğan, Van'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi ile ilgili olarak da, "Buranın afet bölgesi ilan edilmesi ne demek biliyor musunuz? Bundan sonra burada ne imar yapabilirsiniz, ne iskan yapabilirsiniz, ne de mevcut bulunan evinize bir çivi çakabilirsiniz, demektir. Bunu biliyor musunuz? Ağzı olan konuşuyor." diye konuştu.


VAN'A GİTTİ

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''ANA'' uçağı ile saat 10.25'te Van'a gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Van'a gitti.

'Kış günlerinde biraz darda kalacağız'

Başbakan Erdoğan Vanlı depremzelerden sabretmelerini istedi, kenti terk etmek isteyen memurları uyardı.

Güncelleme: 14:58 TSİ 12 Kasım. 2011 Cumartesi

Van'a ziyarette bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, kentte başlayan göç dalgasına vurgu yaptı devlet memurlarını uyardı.

Üniversite öğretim üyeleri ve memurların Van'ı terk etmek gibi bir istekle kendilerine gelmemesini isteyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Öğretim üyeliğini bırakacaksa bilemem. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni bırakıp başka bir yere gitmek isterse izin vermeyiz.

Profesörü, Doçenti bu tür bir şeyde terk etmek isterse vatandaşımız ne yapacak."

Aynı uyarıyı devlet memurlarına da yapan Erdoğan, "Bizden bir şey beklemesinler. Kederde yasta beraber olacağız ve bugünleri aşacağız" dedi.

Haberin devamı ↓

reklam

Simav'daki kalıcı konutların gelecek hafta teslim edileceğini açıklayan Başbakan, Vanlılar'a sabır çağrısında bulundu:

"Şu kış günlerinde biraz darda kalacağız, zorda kalacağız. Ama çadırda ama konteynırda, tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Eksiklerimiz var, doğrudur. Kolay değil, büyük bir felaket yaşadık. Bir anda değil ama süratle inşaatlara başlayıp. Hedefimiz Ağustos sonuna kadar kalıcı konutları bitirmek."

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber