Türk Eğitim Sen'den bakan Dinçer'e mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, bakanlığa atanacak üst düzey yöneticilerin atanmasıyla ilgili bir mektup yazdı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Koncuk'un mektubunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık bünyesindeki yönetici kadrolarının, müşavir kadrosuna geçirildiğini belirtti.

Mektupta, bakanlığın üst düzey atamalarında hassas davranılması talebinde bulunan Koncuk, şunları kaydetti:

''Eğitimle yoğrulmuş, bilgi ve tecrübesini eğitim alanında konuşturan, eğitime hakim, eğitim çalışanlarının dertleriyle dertlenen, onların sevinçlerini paylaşabilen kişilerin Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey yönetici olarak görev yapması doğru olacaktır. Çünkü ne Milli Eğitim Bakanlığı bir işletme ne de Milli Eğitim Bakanlığını yönetenler işletmecidir. Milli Eğitim Bakanlığında işler ticari hayatın kurallarına göre yürümez.''

-Türk Diyanet Vakıf-Sen-

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, köşe yazarı Hakkı Devrim'in bir televizyon programında Hz. Muhammed ile ilgili söylediği sözlere tepki gösterdi.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkı Devrim'in Hz. Muhammed'e yönelik sarf ettiği ''kabile şefi'' sözünü ''çok çirkin ve yakışıksız bulduğunu'' belirterek, Devrim'i kınadıklarını bildirdi.

Dini ve milli değerlerle alay etmenin, bu konuda hassas davranmamanın nezaketsizlik olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

''Dini ve milli değerlerimizle alay edici veya küçültücü anlama gelecek bir söz, bir davranış toplumumuz tarafından hoş karşılanmaz. Müslüman olsun veya olmasın bütün insanların Peygamber Efendimizden (bu peygamberlik öncesi bile olsa) saygıyla bahsederken özellikle toplumun önünde olan insanların buna riayet etmemeleri üzücü bir durumdur. Bu her şeyden önce bir nezaketsizliktir. Bu itibarla insanlarımızın duygularını rencide etmeye kimsenin hakkı ve haddi bulunmamaktadır. Hakkı Devrim, Müslümanları incitmiştir ve özür dilemelidir.''

-BEM-BİR-SEN-

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, yaptığı yazılı açıklamada, ''Hakkı Devrim'in, konuk olduğu televizyon programında bir başka konu üzerinde konuşulurken, sözü Hz. Muhammed'e getirmesinin ve akıl almaz yorumlarda bulunmasının anlaşılır olmadığını'' belirtti.

Hz. Muhammed'in sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın peygamberi olduğunu vurgulayan Turbay, ''Ama Sayın Devrim, belli ki Kur'an-ı Kerim'in kapağını bile açmamıştır. Yoksa bu temel bilgiden bile yoksun olmazdı'' ifadelerini kullandı.

İnsanların, Hz. Muhammed'i ancak örnek alabileceklerini belirten Turbay, şöyle devam etti:

''Bunu tüm dünya kabul etmişken, zaman zaman yapılan hakaretler 'devlet özürleri' ile sonuçlanırken, Müslüman Türkiye'de hele ki toplumun, kamuoyunun önünde olan bir insanın televizyon ekranlarından kinini kusması, Peygamberimize ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmeye çalışması utanç vericidir.

Hakkı Devrim inanmayabilir. Hangi inancın mensubu olduğu da bizleri ilgilendirmez. Ama hiçbir düşünce ya da inanç bir diğerine hakaret etmeyi hoşgörmez. Ancak Devrim'in bu hareketi, Müslüman milletimiz nezdinde kabul edilebilecek bir durum değildir. Peygamber Efendimize saygısızlık etme cüreti gösterenler, ancak ve ancak toplumun nefretini kazanır. Hakkı Devrim, derhal tüm Müslümanlardan özür dilemeli.''

-BTS 20 yaşında-

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, sendikanın 20. yılına girmesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, bağımsız, demokratik ve özgür ülke taleplerini sendikal örgütlenmenin parçası olarak değerlendirdiklerini belirten Demirkol, bu süreçte emek karşıtı uygulamalarla mücadele ettiklerini anlattı.

Sendikalarının kuruluşundan beri grevli toplu sözleşmeli sendika için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Demirkol, bu süreçteki tüm mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber