Facebook'ta en çok yapılan 5 güvenlik hatası

Haber Giriş : 13 Kasım 2011 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

FACEBOOK'TA EN ÇOK YAPILAN 5 GÜVENLİK HATASI

KAPI AÇIK KALDI: Facebook sayfanızı kendi bilgisayarınızda veya başkasının bilgisayarında kullandıktan sonra sadece internet tarayıcıyı kapatarak çıkmayın. Bunu yaparsanız kapıyı açık bırakarak evden ayrılmış gibi olursunuz. Mutlaka "çıkış yap" tuşunu tıklayıp hesabı kapatın.

EVDE YOKUM: Her gittiğiniz yerde bilgi verip arkadaşlarınızla paylaşmak isterken evde olmadığınızın bilgisini hırsızlara da vermeyin! Hemen kişisel ayarlardan konum bilgisini (disable) hale getirin.

GİZLİ FOTOĞRAFLAR: Her fotoğrafınızın aile bireyleri veya iş arkadaşlarınız tarafından görülmesini istemiyorsanız hem sizin hem de arkadaşlarınızın fotoğraflarının sadece limitli kişiler tarafından görülmesini sağlayın.

HER ŞEYİ TIKLAMA: Duvarınıza eklenen her şeyi tıklayıp kaldırmaya kalkmayın. Bazen truva atı yazılımları kişisel veya grup hesabınızı ele geçirmek için tahrik edici bir link olarak tanımlanmış olabilir.

GİZLİ HESABINIZ OLSUN: Facebook hesabınızın ele geçirilmemesi için de mutlaka ikincil bir e-posta adresi tanımlayın. Eğer grup yöneticisiyseniz, gizli yönetici atayın!

Timur Sırt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber