Yıldırım: Haberleşmede Türkiye'ye çağ atlattık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, haberleşmede Türkiye'nin çağ atladığını ve ülkenin Avrupa ülkeleri arasında ilk ona girdiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bakan Yıldırım'ın açıklamadığı bir projesini duyurdu. Kılıç, Bakan Yıldırım'ın talimatıyla bir yıl önce başlanan çalışmalar sonucu, Samsun-Ankara arasındaki demiryolunun, Amasya-Kırıkkale arasında 170 kilometrelik bir ek demiryolu projesi yapılmasıyla 400 kilometreye ineceğini açıkladı.

Bir dizi açılış için havayoluyla Samsun'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, ilde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir ve Çağatay Kılıç eşliğinde, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Burada, Samsun'un tarihi ve coğrafi önemine vurgu yapan Bakan Binalı Yıldırım, "Samsun, Karadeniz'i Anadolu topraklarına, Akdeniz'e bağlayan, ülkemizin kuzeye açılan en önemli kapılarından biridir. Dolayısıyla Samsun'a altyapı yatırımlarını eksiksiz olarak yapmak, bir yandan da Türkiye'nin kalkınması, 2023 hedeflerini yakalaması için olmazsa olmaz önceliklerimizden bir tanesidir." dedi.

"ŞİMDİ AMAÇ SAHİL YOLUNU BATIYA DOĞRU UZATMAK"

Bakan Yıldırım, sahil yolunun, çok eski dönemlerden beri Türkiye'nin gündeminde kalmış, çok konuşulmuş ama az iş yapılmış bir proje olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Bu projenin ağırlıklı olarak, hükümetimiz AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalarla 2007'de tamamlandığını biliyoruz. 542 kilometrelik Samsun-Sarp arasını parasal, yüzde 65'ini, fiziki olarak yüzde 55'ini dönemimizde tamamladık. Şimdi amacımız Sahil Yolunu batıya doğru uzatmak. Yaklaşık 155 kilometrelik Samsun-Sinop etabının da 114 kilometrelik kısmını tamamladık. Geriye kalan, özellikle Yakakent-Sinop arasında çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Hedefimiz, 2012 yılı sonunda yolun tamamını bitirmek. Böylece, Samsun'dan Sinop'a, azami 1,5 saatte gitmek mümkün hale gelecek. Ayrıca, Sinop'tan sonraki kesimlerdeki çalışmalarımız da devam ediyor. Samsun'un Ankara yolu, önemli bir koridor olmasına rağmen bir türlü yapılamamıştı. Biz de bütün imkanlarımızı seferber ederek, bu projeyi de tamamladık, böylece Samsun'a karayoluyla gitmek bir eziyet olmaktan çıktı, mesafe en az 1,5 saat kısaldı. Samsun, 8 yıl öncesine kadar bölünmüş yol ile hiçbir ile bağlı değildi. Bugün sahil yoluyla sahil şehirlerimize, Ankara-Samsun yoluyla Çorum, Kırıkkale, Amasya gibi o bölgedeki bütün şehirlere bağlanmış oldu." diye ifade etti.

"SAMSUN'A YOL YATIRIMI ŞİMDİKİ PARAYLA 1 MİLYAR 350 MİLYON LİRA"

Samsun'a, 9 yıllık dönemde, bakanlığınca yapılan sadece yol yatırımlarının şimdiki parayla 1 milyar 350 milyon Lira olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Peki acaba ondan önceki dönemde ne harcandı derseniz,1998-2002 arasında o zamanki para birimiyle 116 trilyon harcama yapılmış. Bölünmüş yol miktarında da son derece önemli bir artış sağladık. Bu dönemde 169 kilometre, bir önceki dönemde ise Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar 120 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Samsun'da bunların yanı sıra batı ve çevre yolu çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca, bundan sonra ağırlık batı ve doğu sahil ilçelerini iç kesimlerdeki ilçelere ve o ilçeleri de birbirine bağlayan yolların standartlarını geliştireceğiz. Canik yolu Samsun'un gündeminde, 4 Kasım'da ihalesini yaptık. Şu anda değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu, Samsun'un ihtiyacı olan bir projedir. İnşallah bu yolu da yapacağız. Şehrin ve ilçenin bütün hassasiyetlerini da azami ölçüde projeyi gerçekleştirirken gözönüne alacağız, bundan da kimsenin tereddütü olmasın."

"VAN DEPREMİNDE NE İLETİŞİM NE ULAŞIM AÇISINDAN BİR SIKINTI YAŞAMADIK"

Bakan Yıldırım, ayrıca, haberleşmede Türkiye'nin çağ atladığı söylenirse abartılmış olmayacağına işaret ederek, "Hakikaten ülkemiz 2003 yılına göre bugün Avrupa ülkelerinin ilk onu arasında yerini aldı. Üçüncü nesil cep telefonlarında Türkiye, en geç kalan ülkelerden biridir. Sıkça tenkit ediliyorduk. Şu anda üçüncü nesil cep telefonu abonesi bakımından Avrupa'nın önüne geçmiş durumdayız. Geç başladık ama herkesin önüne geçmeyi başardık. Geçen gün bir haber izledim, sadece gülümsedim. Van'da yaşanan deprem bölgesinden muhabir haber veriyor, 'Değerli izleyiciler 3G ile ile yayın yapıyoruz, burada iletişim kesik. Vatandaşlar perişan' yani illa bir olumsuzluk anlatacak ya. Yani iletişim kesik derken 3G ile yayın yapıyor, 3G iletişim hizmeti olarak görmüyor. Böyle bir memleketteyiz. Bunu yadırgamıyoruz. Allah'a şükür, Van depreminde ne iletişim ne de ulaşım açısından bir sıkıntı yaşamadık, çünkü tedbirler önceden alınmıştı. Bir depremde zamanın ne kadar önemli olduğunu, ulaşımın, erişimin ne anlama geldiğini hepiniz takdir edersiniz." açıklamasında bulundu.

"YILDIRIM HIZIYLA HİZMETTEN HİZMETE KOŞAN BİR BAKANIMIZ VAR"

Bakan Yıldırım'a iltifatlarda bulunarak konuşmasına başlayan Geçlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da şunları ifade etti: "Soyadına paralel bir şekilde yıldırım hızıyla hizmetten hizmete koşan bir Bakanımız var, Binali ağabey Allah razı olsun. Kardeşi olmakla iftihar ediyorum. Yaklaşık 9 seneye varan AK Parti hükümetleri içerisinde gerçekten kendi sektöründe büyük devrimlere imzalar atan bir bakanlık performansı ortaya koydu. Sağolsunlar bölgemize yönelik hizmetlerin kısa bir özetini sundular, detaya girmeye gerek yok. 2002 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı müracaatı için Ankara'dan Samsun'a geldiğim yolu, öğrenciliğimden sonra Samsun-Ankara arasında geldiğim yolu çok çok iyi biliyorum. Keza Samsun'dan Hopa'ya, Karadeniz'i hangi yolla aştığımızı da burada bulunan herkes iyi biliyor. Bunlar devrim niteliğinde adımlardır. Her şeyden önce bu büyük adımların arkasındaki en kuvvetli moral desteğimiz olan, en kuvvetli finansal desteğimiz olan Sayın Başbakanımıza teşekkürü bir borç olarak eda etmemiz lazım.

"SAMSUN-ANKARA ARASINDAKİ 900 KİLOMETRELİK DEMİRYOLU 400 KİLOMETREYE İNECEK"

Sayın Yıldırım Bakanımız, gerçekten bu bölgeye yönelik hizmetleriyle Samsun kentinin fahri hemşehrilik beratını bence çoktan hak etmiş olan bir isimdir. Bu konuda gerekli çalışmayı Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız yapacaktır. Ama ben bu hizmetlerle ilgili hemşehrilik beratını da gölgede bırakacak başka bir öneride bulunacağım. Çünkü önümüzde, Samsun'a Bakanımızın imzasını koyacağı çok önemli ve bir yıldır sessizce çalışmaları yapılan bir proje var. Bugün Samsun'dan Ankara'ya uzanan demir yolu 900 kilometre, Amasya-Kırıkkale arasında 170 kilometrelik bir yolun inşa edilmesi halinde, Samsun-Ankara yolu arasındaki 900 kilometrelik demiryolu 400 kilometreye inecek. Bakanımız bir yıl önce bunun çalışmalarını başlattı. Demiryolu projesi, ağır işleyen, fakat bittiğinde büyük katkılar sağlayan büyük bir sistemdir. Bu noktada kentin altın anahtarını Amasya-Kırıkkale arasında Bakanımıza vereceğiz."

Bakan Yıldırım da bu sırada gülümseyerek hafif bir tonla, "Anahtar sizde dursun ben hizmete devam edeceğim." diyerek, birlikte güldüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber