Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Muğla, Antalya, Mersin, Karaman, Gaziantep, Ş.Urfa, Mardin, Batman, Şırnak, Hakkari ve Van ile akşam saatlerinden itibaren Isparta, Burdur, Konya, Ağrı, gece saatlerinde Aksaray, Kayseri, Niğde, Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kırklareli, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Isparta ve Burdur'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Van ve Hakkari ile Orta ve Doğu Karadeniz'in yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Ege Kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve Edirne çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Tekirdağ ve Kırklareli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla ile akşam saatlerinden itibaren Denizli ve Afyon çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Afyon çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Mersin çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Burdur ve Isparta, gece saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla güneyi çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Karaman çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Konya, gece saatlerinden itibaren Aksaray, Niğde ve Kayseri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile hopa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van, Hakkari ve Şırnak ile akşam saatlerinde Ağrı çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Ş.Urfa, Batman, Siirt ve Mardin ile zamanla Kilis çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gecesaatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber