15 Kasım 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 15 Kasım 2011 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.45'te Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt'i Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resmi törenle karşılayacak, saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Gül ile Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmiit baş başa görüşecek, saat 11.30'da heyetler arası görüşme yapılacak, saat 12.30'da ortak basın toplantısı düzenlenecek, saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Scmitt ve eşi onuruna akşam yemeği verecek. Gül'e Macaristan Devlet Nişanı takdim edilecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 13.15'te Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ve beraberindeki heyetle görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Hilton Otel'de düzenlenen "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Türkiye Kararları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu Yüksek Düzeyli Konferans ve Çalıştay'ın toplantısına katılacak, saat 11.30'da partisinin grup toplantısına katılacak, saat 14.30'da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı Resmi Konut'ta kabul edecek, saat 18.00'de Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ile görüşecek.

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.30'da başlayacak.

- MHP Grup Toplantısı saat 11.00'de başlayacak.

- BDP Grubu saat 12.30'da toplanacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 15.00'te BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri yapılacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, saat 11.00'den itibaren ÖSYM, YÖK ve üniversitelerin 2012 yılı bütçeleri görüşülecek.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saat 10.00'da Hilton Otel'de düzenlenen "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye Kararları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu yüksek düzeyli konferans ve çalıştaya katılacak.

- "Üçlü Danışma Kurulu" toplantısı, saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 07.00'de Türk-Arap Forumu için Fas'ın başkenti Rabat'a gidecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 15.30'da TÜSİAD Yönetim Kurulu ve Enerji ve Çalışma Grubu ile "Enerji Sektörü Değerlendirme Platformu" toplantısına katılacak. Toplantının ardından Bakan Yıldız ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, basın toplantısı yapacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.00'de Global Coalition For Efficient Logistics ile Arap Bankaları Birliğinin düzenleyeceği "Humawealth" etkinliğinde konuşacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 14.30'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Thomas Mirov'u makamında kabul edecek, saat 15.00'te Mali İşbirliği Koordinasyon toplantısına katılacak, saat 19.00'da KKTC'nin 28. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılacak.

Siyasi partilerin programları

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Türk Dünyası ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Demirkale, saat 19.00'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 28. yıl dönümü resepsiyonuna katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in katılımıyla saat 11.30'da valilikte "Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi" kapsamında, hayırsever Teknologis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi Genel Müdürü Mustafa Atilla ile protokol imzalanacak.

- Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nca düzenlenen Türkiye-Çin Ticaret ve Yatırım Forumu, saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ankara Büyükelçilisi Mustafa Lakadamyalı ve beraberindeki büyükelçilik çalışanları, saat 10.30'da KKTC'nin kuruluşunun 28. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- KESK üyeleri, saat 11.00'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek.

- Sıra Kimde İnisiyatifi üyeleri, saat 11.00'de Kızılay Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Şişli Belediyesi, Şişhane Barış Anıtı önünde saat 09.20'de, 15 Kasım Sinagog Saldırıları nedeniyle anma töreni düzenleyecek.

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Hilton Otel'de saat 09.30'da, 'Türkiye'de Sürdürülebilir Kentler; Düşük Karbonlu Sürece Geçiş Nasıl Yönetilir' konulu programa katılacak.

- İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, saat 10.30'da Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda öğrencilerle birlikte stantları gezecek.

- KKTC İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Taksim Atatürk Anıtı'nda saat 11.00'de KKTC'nin 28. kuruluş yıl dönümü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenlenecek. Swissotel The Bosphorus'ta saat 19.00'da Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Çağdaş Hukukçular Derneği, Çağlayan Adliyesi B Kapısı'nda saat 13.00'te, giriş kapısında yapılan güvenlik aramalarına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Amerika'nın İlk 6 Kadın Astronotundan Dr. Kathryn D. Sullivan, Santralistanbul Enerji Müzesi Salonu'nda saat 18.30'da "İklim Değişikliği Sergisi"ni gezecek.

- AK Parti Konya Siyaset Akademisi saat 19.00'da Alaeddin Keykubat Düğün Salonu'nda başlayacak.

- Bursa Uludağ Üniversitesi'nde saat 09.30'da "Ar-Ge Günleri" adı altında panel düzenlenecek.

- Kütahya'nın Simav ilçesinde depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan 928 kalıcı konutun sahibi noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-------------------------------------

- Hazine Müsteşarlığı, 4 yıl ve 20 ay vadeli iki ayrı tahvil ihalesi düzenleyecek.

- Merkez Bankası, eylül ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımlayacak.

- TÜİK, eylül ayı sanayi ciro ve sipariş endeksleri ile ağustos ayı hane halkı iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- A Milli Takım, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turu rövanşında Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak. Maç TSİ 21.05'te başlayacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fiyapı İnönü Stadı'nda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını saat 11.00'de basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 11.00'de basına açık yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında kendi evinde Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürecek. Sabah saat 10.30'da yapılacak antrenman basına kapalı, saat 18.00'de gerçekleştirilecek çalışma ise basın mensuplarına açık olarak yapılacak.

- Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Mustafa Gönden Professional Football Academy'nin birlikte organize ettiği "JUNiOR LEAGUE Bursa-2011" başlıyor. Saat 17.30'daki fikstür çekilişine Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile yeşil beyazlı futbolcular katılacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt'i Çankaya Köşkü'nde karşılayacak, iki lider baş başa görüşecek. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Schmitt ve eşi onuruna akşam yemeği verecek. Gül'e Macaristan Devlet Nişanı takdim edilecek. (10.45 -19.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hilton Oteli'nde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye hakkında verdiği kararlarla ilgili çalıştayın açılış toplantısına katılacak. (10.00)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK ve üniversitelerin 2012 yılı bütçeleri görüşülecek. (10.00)

Meclis'te MHP, AK Parti ve BDP grupları toplanıyor. (11.00- 11.15-12.30)

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri yapılacak. (15.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ve beraberindeki heyetle görüşecek. (13.15)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Ankara Büyükelçiliği, KKTC'nin 28. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle resepsiyon verecek. (19.00)

Üçlü Danışma Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında toplanıyor. (14.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ile Enerji Sektörü Değerlendirme Platformu toplantısının ardından basın toplantısı yapacak. (15.30)

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Ankara JW Mariott Otel'de Türkiye ? Çin Ticaret ve Yatırım Forumu düzenliyor. (10.00)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 28. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla KKTC İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulacak. (11.00)

Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu`nda 8 yıl önce düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için barış heykeli önünde anma töreni düzenlenecek. (09.23)

Dünyanın önemli 25 fotoğraf ustasının Zaman Gazetesi'nin 25. kuruluş yıl dönümü için çektiği fotoğraflardan oluşan "Türkiye'de Zaman" konulu serginin açılışı İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleştirilecek. (18.30)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

KKTC'nin 28. kuruluş yıl dönümü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katılımıyla kutlanıyor.

Deprem bölgesi Van'daki gelişmeler takip ediliyor.

Deniz otobüsünü kaçıran PKK'lı Mensur Güzel'in cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilecek. (10.00)

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 74. yıl dönümü düzenlenecek törenlerle kutlanacak. (09.30)

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van depremi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (09.00)

Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Ar-Ge Günleri başlıyor. (09.30)

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, esnaf ve sanatkarların elektrik fiyatlarını ucuzlatacak ?Başvur Kazan? projesinin tanıtımını yapacak. (11.00)

Gerilimin tırmandığı Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Hindistan temasları takip ediliyor. Çağlayan, Mumbai'de Bollywood'un önde gelen isimleriyle de bir araya gelecek.

Rusya Federal Devlet Rezervleri Servisi kendisine ait Moskova'da yerin altında gizli tutulan gıda malzemesi deposunun kapısını Ria Novosti ajansına açtı.

Irak Türkmen Cephesi'nin, il başkanları toplantısı Kerkük'te yapıldı.

Türk Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası Play-Off Turu 2. maçında Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak. (21.05)

Bursaspor, Samsunspor maçının hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (16.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber