Enerji davasında 3 tahliye kararı

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanlığı'ndaki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davada, soruşturmaya konu olan dosyalar mahkemeye böyle taşınmıştı.

Rüşvet vermekle suçlanan müteahhit Selçuk, bürokrat Servet Üst'ün telefon görüşmelerine nasıl girdiğini şöyle açıkladı: Servet bir çalışanım. 'Üst' lafını da telefon modeli için söyledim

Enerji yolsuzluğu davası, hem bürokrat hem de müteahhit sanıkların, iddialara getirdiği ilginç savunmalarla ilgi çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davada 2-22.5 yıl hapisleri istenen beşi tutuklu 18 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Ezgi İnşaat Şirketi'nin ortağı İbrahim Selçuk, eski Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürvekili Önder Piyade, eski EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, Fernas Şirketi'nin sahibi Muzaffer Nasıroğlu ve Kazancı Holding'in ortağı Şaban Cemil Kazancı ile 10 tutuksuz sanık katıldı.

Sünnet altını: Suçlamaları yalanlayan Selçuk'un savunmasına göre hem Piyade hem de Servet Üst, uzaktan akraba. Selçuk, Servet Üst'e ortak bir dostlarının çocuğunun sünneti için bir çeyrek ve bir yarım altın yolladı. Üst daha sonra bu altınların parasını kendisine iade etti.

Cep telefonu: Selçuk'un, Üst'e cep telefonu aldığı yönündeki suçlama ise bir aksi tesadüf! Bu savunmaya göre 'Servet', bir süre Selçuk'un şirketinde çalışan bir kişi. 'Üst' ifadesi ise cep telefonu modeli için kullandığı bir terim...

Otomobil: Selçuk'un, Üst'e otomobil almak için Muzaffer Nasıroğlu'ndan para isterken geçen 'genel müdür'e ilişkin açıklaması da şöyle:

"Kendi aramızda, 'sayın bakanım, sayın genel müdürüm' diye konuşuruz, latife yaparız. Bu konuşmada geçen genel müdür, yeğenimdir. "

Söz genel müdürvekilinde

'Rüşvet' zarfı: Swiss Otel'de geçen yıl otel görevlilerinden bir zarfta rüşvet almakla suçlanan EÜAŞ Genel Müdürvekili Önder Piyade de ilginç bir savunma getirdi. Buna göre kardeşi, Piyade'ye kilo ve kolesterol sorunu nedeniyle İstanbul'da Çinli bir doktor buldu. Piyade bu doktorun ilaç tariflerini almak için kardeşiyle otelde buluşacaktı, ancak trafikte gecikti. Kardeşi de Piyade'yi arayarak 'Benim gitmem gerekiyor. Otelde İbrahim Selçuk'u gördüm, zarfı ona bıraktım' dedi. Selçuk'un da otelden ayrılması gerekti ve zarfı otel görevlilerine verdi. Piyade, "Zarfta ilaç tarifleri vardı. Bu ilaçlar sayesinde kolesterolüm düştü, kilo verdim" dedi.

Üç tahliye kararı: Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, üzerlerine atılı suçun niteliğinin değişmesi ihtimali göz önüne alınarak, Piyade ve Kazancı'nın tahliyelerini, Selçuk, Üst ve Nasıroğlu'nun ise tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme, Piyade, Kazancı ve Nasıroğlu'nun Nasıroğlu'nun tahliyesine, Selçuk ve Üst'ün tutukluluğunun devamına karar verd.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber