Göreve yeni başlayan Savcının yaptıkları...

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de ölen Sıla'nın organları 4 kişiye can verdi. Ancak organların alınması öncesi kimlik kontrolü yapan, ameliyatı bile polis kaydına aldıran savcı doktorları isyan ettirdi

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde oturan 12 yaşındaki Sıla Sencan Kurban Bayramı'nın 2'nci günü, evlerinin balkonunda dengesini kaybedince, düşerek ağır yaralandı. 8 gündür yaşam mücadelesi veren Sıla Sencan'ın beyin ölümü önceki gece gerçekleşti. Ailesi de organlarını bağışladı. İzmir'den Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle organları çıkartmaya giden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Doç. Dr. Kıvanç Metin ve ekibi ise cumhuriyet savcısının ilginç bir uygulamasıyla karşılaştı. İddiaya göre, göreve yeni başladığını söyleyen savcı önce doktorların kimliklerini kontrol etti. Zamanla yarışan doktorlar bu kontrol nedeniyle 15 dakika kaybetti.

'SONRA YAPILIRDI'

Doktorlar hemen ameliyathaneye geçti. Ancak savcı, bu kez de tüm ameliyatı kaydetmesi için bir polisi görevlendirdi. Ameliyat kıyafetleri giyen ve maske takan polis tüm ameliyatı kaydetti. Doktorlar, "Biz zaten Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla gittik. Doktor olduğumuz belli. Biz organları çıkarttıktan sonra savcı inceleme yapar ve gerekirse otopsi isterdi. Bu savcı ameliyatı niye kaydetti anlamadık" dediler. Sıla'nın karaciğeri İstanbul'a, 2 böbreği Bursa'ya, kalp ise İzmir'e götürüldü. Sıla'nın kalbi Mustafa Bozkurt'a (31) takıldı.

Metin BURMALI/Erkan DOĞAN/SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber