Hemşire sevgilisini öldüren şahsa 25 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trabzon'da yaklaşık 15 ay önce tartıştığı hemşire sevgilisini bir petrol istasyonunda silahla vurarak öldüren şahıs 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Metin Ömeroğlu (42) hazır bulundu. Duruşmadaki ifadesinde maktül Server Güven'i 5 yıldır tanıdığını ve olay günü adliye yanındaki çay bahçesinde buluşarak çay içtiklerini belirten Metin Ömeroğlu ?Çay içtikten sonra arabaya bindik. Server, benden birinin vurmamı istedi. Daha sonra tartıştık, bana hakaret etti. Bana ?Sen ne biçim adamsın. O şahsı vur da yanıma öyle gel' dedi. Takdir mahkemenizindir? dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra Metin Ömeroğlu'nun Server Güven'i kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, daha sonra soruşturma aşamasında ikrarı lehine takdiri nedeniyle cezasında indirime giderek 25 yıl hapis, olayda kullandığı silahtan dolayı da 10 ay hapis olmak üzere toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına karar verdi.

Metin Ömeroğlu daha önceki duruşmalarda ise Server Güven ile evlenecek düzeyde arkadaşlık kurduklarını, Güven'in bir kişiye kefil olduğunu, bu kişi borcunu ödemeyince tartıştıklarını ifade ederek "Olay günü petrol istasyonu yakınında kırmızı ışıkta aracı durdurdum. Araç durunca Server benim sinirlendiğimi gördü, bunun üzerine arabadan indi. 'Git ne halin varsa gör' dedi. Arabayı yolun ortasında bıraktım. Server arabadan inip uzaklaşınca, ben de arabayı yolun ortasında bıraktım, Server'in peşinden gittim. Server'e 'Bak ben kendimi öldüreceğim' dedim. Server dinlemedi, uzaklaştı tekrar 'Ne halin varsa gör' dedi. Aramızda beş metre mesafe vardı. Tabancamda 3 ya da 4 tane mermi vardı. O anda silahımı ateşledim. Kaç el ateş ettiğimi sayamadım. Vurmak amaçlı silahımı ateşlemedim. Arkasından ateş ettikten sonra beş metre kadar daha aynı istikamette ilerledi ve orada benzin pompacısına sarılarak yere düştü. Yanına gittim, yaklaşınca hatırladığım kadarı ile bir el daha ateş ettim. Yaralansın diye ateş ettim. Çünkü yaralı olsaydı benden davacı olmazdı. Daha sonra oradan uzaklaştım, çok sıkıntılıydım. Esas amacım kendimi vurmaktı? demişti.

Öte yandan Trabzon'da 25 Ağustos 2010 akşamı Değirmendere Mahallesi eski Rize Caddesi Sahil Yolu üzerindeki bir petrol istasyonunda Metin Ömeroğlu, aracından inerek kaçan Server Güven'i kovalamış ve silahla vurarak öldürdükten sonra kafasındaki peruğu atarak otomobiliyle kaçmıştı. Metin Ömeroğlu daha sonra yapılan takip sonucu yakalanarak tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber