Devleti 30 milyon lira dolandırmışlar/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep polisinin 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda, tarım sektörüyle ilgili paravan şirket kurarak devleti dolandıran bir şebeke çökertildi. İlk belirlemelere göre zanlıların devleti 3 milyon lira dolandırdığı tespit edilirken, operasyonlarda 62 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele -ube Müdürlüğü ekipleri aldığı istihbari bilgiler doğrultusunda kurulan paravan şirketlerle devleti zarara uğratan bir şebekenin olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yaklaşık 10 ay önce başlatılan geniş kapsamlı operasyon kapsamında yaklaşık 400 kişi takibe alındı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bütün ayrıntıları

tek tek inceleyen polis operasyonun çemberini genişletti. 12 il ve 12 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdüren polis şebekenin oluşturduğu paravan şirketlerle devletten çiftçiler için destekleme parası aldığını tespit etti. Bütün delilleri tek tek bularak incelemeye alan polis, çalışmaların ardından önceki gün Cumhuriyet Savcısının talimatıyla operasyonun sonuçlandırılması için düğmeye bastı. Sabahın erken saatlerinde 12 ilde ve bu illere bağlı 12 ilçede Jandarma'dan da destek alan polis 65 adrese eş zamanlı baskın yaptı. İlk olarak şebeke lideri olduğu iddia olunan Mehmet K.'nin Gaziantep'teki evini arayan polis birçok evraka da el koydu. Gaziantep Polisi, aralarında Van Ticaret Borsası'ndan çalışan bir memur, 2 köy muhtarı ve çok sayıda çiftçinin bulunduğu toplam 62 kişiyi gözaltına aldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarda da arama yapan polis sahte olduğu tahmin edilen birçok evraka da incelemek üzere el koydu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler için klasörler dolusu evrak hazırlandı.

Şüpheliler adliyeye sevk edilmeden önce klasörler taşındı. Daha sonra şüphelileri alan polis yoğun güvenlik önlemleri altında emniyet müdürlüğünden çıkardı. Şüpheliler 3 otobüse sığdırılırken Çevik Kuvvet ekiplerinin uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldığı gözlendi. Şüpheliler 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet' suçlarından Nurdağı ilçesinde hakim karşısına çıkarılacak. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından müfettişler gönderilerek ayrıca bir inceleme başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan şebeke üyelerinin sadece 10 ay içinde hayali şirket, arsa ve çiftçilerle devletten 3 Milyon TL aldığı ancak, şebekenin bugüne kadar bu yöntemlerle devletten 30 milyon TL aldığı tahmin ediliyor. Operasyon kapsamında şu iller bulunuyor, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya bulunuyor.

HABİP DEMİRCİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber