Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumuna personel alım sınavında yaşanan rezalet!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Ekim 2011 tarihinde, memurlar.net'in ilan servisinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun uzman ve destek personeli alım ilanı yayımlanmıştır. Bu ilana göre hem kamudan hem de açıktan uzman ve destek personeli alımı yapılacaktır. Bu ilanda yer aldığı üzere, yazılı sınav 19 Kasım 2011'de Hacettepe Üniversitesi beytepe kampüsünde yapılmaya çalışılmış ancak yaşanan beceriksizlikler ve adayların noter çağırması üzerine, yapılan sınav 20 Kasım 2011 tarihinde iptal edilmiştir.

İşte hem Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu hem de Hacettepe Üniversitesi yetkililerinin elbirliğiyle yaşatılan skandala dair bir adayın gözlemi...

19.11.2011 tarihinde TKKDK tarafından gerçekleştirilen uzman ve destek personeli alımı sınavında yaşanan rezaletler:

Saat 10:00 itibariyle başlaması gereken sınav bir türlü başlayamamış sınav saati değiştirilmiş, Türkiyenin dört bir yanından binbir umut ve çaba ile bu sınava giren yaklaşık 6500 kişi mağdur edilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde böyle bir sınav düzenleyerek sabah büyük bir trafik yoğunluğuna, insanlarda sıkıntı, stres ve sınava yetişememe endişesine neden olan anlamsız bu zihniyete hak vermek mümkün değil. Benim sınava gireceğim Elektrik-Elektronik bölümünde saat 12:30 olmasına rağmen sınav bir türlü başlamamıştır; daha sonradan öğrendiğimize göre Bilgisayar mühendisliği bölümünde de sınav yapılamamıştır; dışarıda sınavı bekleyen insanların söyledikleri ise, ilk önce kitapçığı getiren aracın kaza yaptığı daha sonra sınav kitapçığının sabah basıma verildiği için yetiştirlemediği gibi söylentiler vardı. sınav başkanından tarafımıza verilen bilgide ise matbaa da bir sıkıntı olduğu ve bizim sınav soru kağıtlarımızın basılmadığı yönündedir. Sınav salonunda üst araması yapılmamış, sınava girecek insanlar ellerinde telefon sınav salonlarında gezmektedir. Durum salon başkanına intikal ettirilmiş ve bu konuda bişey yapılamıyacağı söylenmiştir.

Diğer bölümlerde ise kimi sınıfta sınav yapılmış kimi sınıfta ise sınıfın yarısına kitapçık dağıtılmış yarısına dağıtılmamıştır diye söylentileri duyduk. Saatler 13:30 civarında ise neredeyse her kafadan bir ses çıkıyordu, kimileri yıldız anfide sınav yapılacak , kimi şurada toplanılacak gibi söylemler ve yönlendirmeler vardı. Bu durumda bile bir kurum yetkilisi bilgilendirme yapmamıştır. Aylardır bu sınava binbir emek ve zahmetle hazırlanarak memleketimizin dört bir yanından maddi ve manevi sıkıntılara göğüs gererek Ankaraya gelip bu sınava giren binlerce insan mağdur edilmiştir.

Şimdi sizlere soruyorum 6500 kişinin sınavını bile düzenlemekten aciz olan ve bu işi eline yüzüne bulaştıran bu kurumdan Türk Tarımına nasıl bir yön vermesi beklenebilir?

?Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye'nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanmasını hedeflediğinden" bahseden bu kurum 19 Kasım 2011 tarihinde kendi bünyesine almayı planladığı insanlara yönelik doğru düzgün bir sınavı bile gerçekleştirememiştir.

Sınavda TKKDK kurumundan gözlemci, denetmen veya uzman statüsünde hiçbir personeli bulunmadığı gibi, sınav sonrasında hemen internet sitesinde elimizde olmayan teknik aksaklıklara sığınarak sınavı iptal ediyoruz demekle yetinmişlerdir. Peki Türkiyenin dört bir yanından sınava giren insanların çektikleri çileyi ve mağduriyetlerini gidermeye yeterlimidir bu açıklama?

Kurum saygınlığını tekrar kazanmak istiyorsa kurumun başkanı olanlara bir açıklama getirmeli ve bunu kamuoyuyla açık açık paylaşmalıdır. Bu teknik aksaklığı yaşatanlar kurumun bünyesinde bulunuyorsa derhal istifa etmelidir. AB müktesebatına uyumdan bahseden bir kurum böyle acemice hatalar yapmamalıdır diye düşünüyorum. 19 Kasım tarihinde benimle beraber sadece sınava girmeyen insanlar değil sınavı çok iyi geçip beklenti içine giren insanlarda mağdur olmuştur. ÖSYM skandalının ardından böylesine saygın olduğu iddia edilen kurumunda aynı saçma sapan hataları yapması son derece üzüntü vericidir.

Aralık ayında bir sınav daha yapacağını kurum internet sitesinde duyurmuştur.


Başka bir adayın tespitleri

19.11.2011 tarihinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)'nun yapmış olduğu uzmanlık sınavına girdim. Sınavın yapılış standartlarında birçok eksiklikler olmuştur. Örneğin sınav salonuna girdiğimizde sıralar üzerinde herhangi bir sıra no yazmamaktaydı. Herkes kendince rastgele sıralara oturmuştu.

Sınava girmek üzere saat 10 da hazır bulunmamıza rağmen organizasyon problemleri nedeniyle 10.30 da yapılacağı sınav gözetmenleri tarafından tarafımıza bildirildi. 10.30 da sınav düzenini sağlamak üzere sınav görevlileri tarafından kendi seçimleri ile adayları sıralara oturtarak aday sıra numaralarını kurşun kalem ile masaların üzerine yazmak suretiyle sıra numaraları belirlendi. Yani sınav yapılmadan önce herhangi bir ön hazırlık yapılmamış bulunmaktadır.

Salonuna girdikten sonra 10.45 olmasına rağmen sınav halen başlamamıştı. Sınav gözetmenleri herhangi bir sebep bildirmeden sınavın tekrar ertelendiği ve 11.00 da yapılması gerektiğini söylediler. Ancak 11.00 da yapılacağı söylenen sınav başlamadı ve son olarak 11.30 da yapılacağı bilgisini aldık ve sınav salonunda beklemeye devam ettik. Son olarak 11.30 da sınava başladık ve 13.30 da sınavı tamamlayarak sınav salonundan çıktık.

Sınav çıkışında benzer organizasyon bozukluklarının diğer sınav salonlarında da yaşandığı, hatta sınav salonlarında 12.30 a kadar beklenmesine rağmen sınav kitapçıkları gelmeyen salonlar olduğu ve adayların sınava giremediği bilgisine ulaştık. Söz konusu durum sınav gözetmenleri tarafından da tespit edilerek adaylardan imza alma suretiyle sınavın yapılamadığına dair TUTANAK'lar halinde belirlenmiştir.

Söz konusu TUTANAK belgeleri kurumda mevcuttur. Gerekli bilgi ve belgeler kurumdan da elde edilebilir.Kurum web adresi (www.tkdk.gov.tr) dir.

Ayrıca kurumun http://www.tkdk.gov.tr/Duyuru.aspx?Id=113 adresinde yaşanan organizasyon bozukluğu, kısmen de olsa kabul edilmiş ve söz konusu sınavın İPTAL edildiği bildirilmiştir.

Sınav organizasyon bozukluklarına;

http://forum.memurlar.net/konu/1196320/?page=506

ve ilerleyen sayfa numaralarından takip edilebilir.

Sonuç olarak; kuruma girecek uzman ve destek elemanı adayları için yapılan sınav sorularını hazırlamak ve sınavı yapmak ilgili kurumun yapmak zorunda olduğu bir işlem değildir. Söz konusu sınav sorularını hazırlamak ve sınavı uygulamak konusunda daha tecrübeli kurumlar olan ÖSYM, MEB ve son olarak da Üniversiteler daha düzenli, organizasyon kabiliyetli ve hakkaniyetli sınavlar yapma gücüne sahiptir.

Bu sınava girmek üzere birçok aday şehir dışından gelmiş olup, söz konusu aksaklıklar sebebiyle gerçekten büyük bir mağduriyet ve hayal kırıklığı ile Ankara'dan ayrılmışlardır.

Sınav yapılma sürecinde adayların vermiş olduğu emeklerin boşa gitmemesi adına ve yukarıda bahse konu kurumların sınav yapmaları hususunda gerekli kamuoyunun oluşturulması açısından siz değerli yöneticilerin duyarlı davranacağını düşünmekteyim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber