Öğretmenlerin Yer Değiştirmelerine İlişkin Soru ve Cevaplar

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan 2005 yılı öğretmen yer değiştirme kılavuzu sonrasında sitemize çok sayıda soru ulaştı. Bakanlığın kendisi de, il milli eğitim müdürülüklerinden kendilerine ulaşan sorular akabinde, 12 maddelik bir açıklama yayımlamıştı. Ancak hala sitemize soru ulaşmaktadır. Bu nedenle daha önce yayımladığımız dosyalarla, geçen hafta içerisinde sitemize ulaşan soruları ve bunlara verdiğimiz cevapları bir arada sunuyoruz. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2005 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılı yer değiştirme kılavuzu

Öğretmenlerin İl içinde yer değiştirme problemi çözüldü

Öğretmen Yer Değiştirmelerinde Yaşanan Tereddütler

MEB, yer değiştirmeler için alan bazında boş yerleri açıkladı

İl İçi Yer Değişikliği Müracaat Süresi Uzatıldı

MEB, tayin açıklamasında bir düzeltme yaptı

İL İÇİ NAKLEN TAYİNLERE İLİŞKİN SORUNLAR

SORULAR
1- Sayın yetkili,
siteniz aktifleştiğinden beri sizleri çok yakından takip eden bir öğretmenim.bugüne kadar bir çok soruna el atıp, sayenizde bu sorunların çözümlendiğini gördüm. Bana da bir nebze yardımcı olabileceğinize inanıyorum. Ben İstanbul ilinde görev yapmaktayım. Okulun çok kötü bir bölgede ve evime çok uzak.Her gün 2 saatim yollarda geçiyor.Bu yetmezmiş gibi fen fak.mezunu olmama rağmen halen bir ilköğretimde branş öğretmeni olarak görev yapıyorum. Ocak 2002'de göreve başladım. Geçen yıl il içi yer değiştirme döneminde 2 yılım dolduğu için tayin istedim ancak çıkmadı. Tam 1 yıldır yeni tayin dönemini iple çekiyordum. Geçen Çarşamba günü kılavuz yayınlandı ve arkasından okullara bir yazı..... İlk defa göreve başlayanlardan 4 yılımız dolmadan il içi tayin isteyemeyecekmişiz.. Peki geçen sene 2 yılı dolan ben tayin isterken bu sene ne oldu da 4 yıl beklemek zorundayım anlayamıyorum. 2004 yılında benimle birlikte (benle aynı koşullara sahip) tayin isteyen bir arkadaşımının 2004 yılındaki sırası değerlendirilerek tayini çıktı. Ben ise beklicem. Hem de bir meçhul için....Bu kanun ne zaman neye dayanarak çıkarıldı. Bu bizlere yapılan bir haksızlık değilmi....Sizlere yalvarıyorum. Bu konuyu biraz araştırın ve bizlere yapılan bu haksızlığa engel olun. Tek çarem sizsiniz.Sizlere güveniyorum....Size 2005 yer değiştirme kılavuzundaki o maddeyi aşağıda gönderiyorum.Şimdiden tşkkr ederim.
Saygılarımla...
EK:"Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan veya bu yükümlülükten muaf olan öğretmenlerden 30/09/2005 tarihi itibarıyla bulundukları okul/kurum veya hizmet alanında en az 2 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir."
[email protected]

2- Selamlar?.Bizler Van ilinde öğretmen olarak görev yapmaktayız. Bundan önceki Dönemlerde 2 yılı dolduran öğretmenler il içi tayin yapabilmekteydi. Ancak şimdiki hükümet gayr-i kanuni bir muamele ile doğu hizmetini tamamlayanların tayin isteyeceği kararına vardı. Bizler sıkıntılar içerisinde eğitim vermeye çalışıyoruz. Örneğin 2 yıldır kalmış olduğum köyümdeki okulda yazı tahtasız, öğretmen masasız ve kitaplıksız eğitim vermeye çalışıyoruz. Lütfen bu çağrımıza bir cevap verin.
[email protected]

3- Üç yıldır aynı bölgede çalışan bir branş öğretmeniyim. Şu anda zorunlu hizmetimi 2.bölgede yapıyorum. Ancak il içi isteğe bağlı tayin başvurumu internetten kabul etmiyorlar. Zorunlu hizmetinizi tamamlayamadığınızdan dolayı tayin isteyemezsiniz iletisi çıkıyor. Oysa geçen yıl tayin istemiştim. 2 yılını dolduranlar il içi tayin isteyemiyorlar mı? Ayrıca tayinim çıkarsa zaten tayin olduğum yerde de zorunlu hizmeti yapmaya devam edeceğim. Sanırım tayin isteme programında bir problem var. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.
[email protected]

CEVAP: Bu sorun giderildi 2 yılını dolduran il içi tayin isteyebiliyor.Çünkü gittiği yerde aynı ilin bir yeri ve orası da zorunlu hizmet bölgesine giriyordur. Konuya ilişkin genelgeyi görmek için tıklayın.


İL DIŞINA NAKİL İSTEMEYE İLİŞKİN SORUNLAR

SORULAR

1- merhabalar
Ben 2003 Eylülde göreve başlayıp bir yılın dolmasına 1 ay 7 gün kala askere gittim. Ve şu an kendi okulumda askeri öğretmenim. Tam bir yıl dolmadığı için şu an askeri öğretmen olmama rağmen resmi olarak stajyerliğim kalkmadı gözüküyor. Eylülde askerlikle beraber iki yılım doluyor. İl dışı bu mayısta tayin isteyebilmem için ne yapmam lazım. İsteyebilir miyim?
[email protected]

2- Merhaba ben 2004 ağustos döneminde 1.bölgeden bir il'e atandım. Sorum şu 1 yılım dolmadan mayıs ayındaki yer değiştirme atamalarında zorunlu hizmet bölgesi bir il'e atama isteyebiliyor muyum? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.çok yere sormama rağmen net bir cevap alamadım.
[email protected]

3- Hayırlı çalışmalar!
Eylül 2004 atamasıyla atanmış haliyle stajyerliği henüz kalkmamış bir öğretmenim. Şu an Tekirdağ da görev yapmaktayım. Bildiğim kadarıyla 1. Bölgeden 2. ve 3.bölgeye tayin için en az 2 yıl 1.bölgede çalışmak ve stajerligin kalkmış olması gerek. Acaba son atama düzenlemelerinde buna yönelik bir değişiklik oldu mu? En yakın hangi tarihte atama için başvurabiliriz. Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar
e[email protected]

CEVAP: Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan veya bu yükümlülükten muaf (eşi şehit veya emekli olanlar) olan öğretmenlerden bulundukları ilde 3 (üç) yıllık çalışma süresini,
Zorunlu çalışma yükümlülüğü nedeniyle; ikinci hizmet bölgesi kapsamındaki illerde 4 (dört) yıl, üçüncü hizmet bölgesi kapsamındaki illerde 3 (üç) yıl, son görev yaptığı ilde en az 2 (iki) yıl olmak üzere her iki bölge kapsamındaki illerde toplam 4 (dört) yıllık süreyi,
30.09.2005 tarihi itibarıyla tamamlayanlar yer değiştirme suretiyle il dışına atama isteğinde bulunabileceklerdir.

Bu açıklamaya göre süreleri tamamlamadığınız için nakil isteyememektesiniz.


ÖĞRENİM DURUMUNDAN DOLAYI NAKİLLERE İLİŞKİN SORUNLAR

SORULAR
1-) 2004 Ekim ayında ilçe merkezinde öğretmenlik görevime başladım ama merkezde yüksek lisans yapıyorum. Derslere gidemediğim için tayin istemeyi düşünüyorum. Ne zaman isteyebilirim ve stajyerliğimin kalkmamış olması aday öğretmen olmam bir problem olur mu? Teşekkür ederim
[email protected]

2-) Fizik Öğretmenliği bölümü mezunuyum ancak 2002 yılında sınıf öğretmeni olarak atandım. Halen sınıf öğretmenliği yapıyorum (Ağrı'da). Şu anda Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Eğitimi bölümünde yüksek lisansa kaydolmak üzereyim. (daha önce devamsızlıktan atıldım, aftan yararlanmak için tekrar başvurdum.) Biyoloji Eğitiminden yüksek lisans yaparken eğitim durumu özründen tayin isteyebilir miyim? Ayrıca fizik öğretmenliği mezunu bir sınıf öğretmeni yüksek lisansını Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik bölümünde yapıyorsa eğitim durumu özründen tayin isteyemeyeceği söyleniyor. Doğrumudur? Ben buna pek anlam veremedim.
İlginize teşekkür ederim.
[email protected]

3-) Merhabalar!
Ben 2004 Mart ayında Bitlis iline bilgisayar öğretmeni olarak atandım. Atandığım dönemde mezun olduğum bölüm olan Marmara üniversitesi Teknik eğitim fakültesi elektronik ve bilgisayar öğretmenliğinde yüksek Lisans yapıyordum. Bitlis'e atamam olduğu için kaydımı 1 yıl dondurmak zorunda kaldım. 2005 ara dönemde de stajyerliğim kalmadığı için tayin isteyemedim. Mart 2005 te stajyerliğim kalktı ve haziran döneminde yüksek lisanstan(eğitim durumundan) tayin istemeyi düşünüyorum. Fakat 2005 atama kılavuzunda 1 yıl kayıt donduran tayin isteyemez diye bir ibare gördüm ve Bitlis il milli eğitim müdürlüğünde atama bölümüne sordum bana 1 yıl kayıt dondurduğum için tayin isteyemeyeceğimi söylediler. Bu ibarenin içeriğinin bu olup olmadığı hakkında ya da 1 - 1,5 yıl kayıt dondurmanın eğitim durumundan tayin istemede engel teşkil edip etmediği konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılarımla iyi çalışmalar!
[email protected]

CEVAP: Kılavuzda öğrenim durumu özrüne ilişkin olarak yer alan açıklama şu şekildedir:
"3.3. Öğrenim Durumu Özrü:
Yurt içindeki yüksek öğretim kurumlarında bilimsel hazırlık ve yabancı dil hazırlık dönemi dâhil yüksek lisans veya doktora eğitimine devam etmekte olan öğretmenler; öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu yere görev yerlerinin değiştirilmesini isteyebilirler.
Öğretmenin Yükseköğretim Kurumunun lisansüstü öğrenim programında kayıtlı ve ders döneminde olduğunu, devam zorunluluğu bulunduğunu belgelendirmesi gerekir.
Özel öğrenci statüsünde lisansüstü eğitim derslerine devam etmekte olanlar ve kayıtlarını 1 (bir) yıl süreyle dondurmuş olanlar ile lisans düzeyinde bir yüksek öğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz."

Diğer taraftan, ilgili yönetmelikte konuya ilişkin olarak "c) Öğrenim durumu özürü: Öğretmenin bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için öğretmenlikteki branşıyla ilgili bir alanda veya eğitim, yönetim, denetim alanlarında yurt içinde lisans üstü öğrenim gördüğünün veya üniversitelerin öğrenim için belirli bir süre öğretmenlik yapmış olma şartı aranan bölümlerine devam ettiğinin belgelendirilmesi, yanında, ... adaylığın kaldırılmış olması koşulu aranır." hükmüne yer verilmiştir.

Buna göre,
1- [email protected]
mail adresli ziyaretçimiz öğrenim durumundan dolayı nakil isteyemez. Zira öğrenim durumundan dolayı nakil isteyebilmek için adaylığın kalkmış olması gerekiyor.

2- [email protected] mail adresli ziyaretçimiz nakil isteyemez. Zira öğretmenlikteki branşıyla ilgili bir dalda eğitim görmemektedir.

3- [email protected] mail adresli ziyaretçiiz bir yıl kayıt dondurduğu için nakil isteyemez.



İSTANBUL'DAKİ ÖĞRETMEN HANGİ HALDE İL İÇİ NAKİL İSTEYEBİLİR?

SORU:
Merhaba; Öncelikle tüm içtenliğimle sizleri tebrik etmek istiyorum. Ben İstanbul- Fatih- Ali Suavi İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı olarak çalışmaktayım. Merak ettiğim pek çok şeyi sizin siteden öğrendim ve faydalanmaya devam ediyorum. Teşekkürler.
Bir şey danışmak istiyorum. Bildiğiniz gibi İstanbul İkinci Hizmet Bölgesinde ve dört yıl çalışma zorunluluğu var. 25.09.2002 yılında ilk atama olarak İstanbul'da görev yapan bir öğretmen 27 Nisan 2005- 06 Mayıs 2005 arasında iliçi tayin isteğinde bulunabiliyor mu?
İyi günler dilerim..
[email protected]

CEVAP:
11/06/2000 tarihinden sonra ataması yapılan öğretmenelerden 2 nci veya 3 üncü hizmet bölgelerinde görevli olanların aynı zamanda zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getiriyor olmaları nedeniyle bu bölgelerde görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin bulundukları okul, kurum veya hizmet alanında 30/09/2005 tarihi itibariyle 2 yıllık süreyi tamamlamaları halinde il içinde yer değişikliği isteğinde bulunmaları mümkün bulunmaktadır.

Buna göre siz il içi nakil isteyebilirsiniz.


AYLIKSIZ İZİNDE OLANLARIN DURUMU

SORU:
İLSİS Öğretmenlerin Atama İşlerini Zorlaştırıyor
Ben Erzurum Hınıs'ta sınıf öğretmeniyim. Öğretmeler için yer değiştirme başvurusunda bulunmak istedim; ancak ilsisimde ücretsiz izinde olduğunuz için başvuru yapamazsınız deniyor; oysaki, atama başvuru kılavuzunda 30 Eylül 2005 itibariyle askerde olanlar tayin isteyebilir ve hizmet puanı 30 Eylül 2005 itibariyle hesaplanır deniyor.
[email protected]

CEVAP:
Aylıksız izinde geçen süreler (askerlik süresi hariç) zorunlu hizmet süresinden sayılmamaktadır. Sizin bu sürelerinizi zorunlu hizmetten sayılmadığı için de muhtemelen süreleri tamamlayamamaktasınız. Eğer süreleri tamamlıyorsanız tabiki nakil isteyebilirsiniz.
Yönetmeliğie göre aşağıdaki süerler zorunlu hizmette değerlendirilmemektedir.
"a) Yılda bir defada veya parça parça toplam 90 günden fazla bölge dışında geçen geçici görev (yurt içi ve yurt dışı) süreleri,
b) (Değişik bend: 02/07/2003 - 25156 S. R.G. Yön./3. md.) Muvazzaf askerlik süreleri hariç, aylıksız izinli olarak geçirilen süreler,
c) Milli Eğitim Akademisi, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezinde geçirilen süreler,
d) Ücretli ve vekil öğretmenlikte geçirilen süreler ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen iller dışında vekaleten geçirilen hizmet süreleri,
e) Görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda bu iller dışında geçirdikleri süreler,
zorunlu çalışma süresinden sayılmaz."


BAŞKA KURUMDAKİ MECBURİ HİZMET SÜRELERİ ÖĞRETMENLİKTE DEĞERLENDİRİLİR Mİ?

SORU:
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.
Ben 2001 yılında milli eğitim dışında bir kurumda memur olarak bir doğu ilinde göreve başladım. Kurumlar arası nakil ile yine bir doğu ilinde öğretmen oldum. Öğretmenlikte birinci yılım bitti. Zorunlu hizmet yapıyor kabul ediliyorum. Soruma gelince; Daha önceki memurlukta geçen 2 yıl 11 ay ve 1 yıl 1 ay'lık yani toplam 4 yıldan fazla yapmış olduğum görev zorunlu hizmet süresini tamamlamaz mı? [email protected]

CEVAP:
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü'nü düzenleyen 7'nci maddesinde; "Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra bakanlık kadrolarına ilk defa öğretmen olarak atananlar ikinci hizmet bölgesi içindeki illerde en az dört yıl, üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerde en az üç yıl veya her iki bölgede toplam dört yıl çalışmakla yükümlüdürler" hükmü yer almaktadır.

Bu hükme göre öğretmen olarak yapmadığınız eski hizmetleriniz mecburi hizmetinizde değerlendirilmeyecektir.


EŞ DURUMU NAKLİ YAPILMAZSA NE YAPABİLİRİM?

SORU: Milli Eğitim Bakanlığında eş olarak çalışmak suçmu? 2005 yer değiştirme kılavuzunda eşlerin her ikisinin de öğretmen olmaları durumunda bakanlık tarafından açık olarak belirtilen illere eşlerin her ikisinin branşına açık olması takdirde başvurma veya tayin isteme hakkı vermekte... Bu uygulamadan dolayı tayin istenecek il sayısı ya çok aza inmekte veya tayin istenecek il kalmamakta bu durumdan dolayı milli eğitim bakanlığında karı-koca olarak çalışanların tayin hakları elinden alınmaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için bu e-maillin değerlendirilmesi durumunda karı-koca öğretmen olan kişilerin sorunlarını çözme noktasında bir adım atmış olacaksınız.
Bu durumda olan bütün öğretmenler sizlere minnettar olacaktır.
[email protected]

CEVAP: Anayasaya göre aile bütünlüğü bozulmaz. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığınca konuya ilişkin bir usuıl ve esas tespit edilmiş olup, yapılan işlemin kamu yararına aykırı ve hizmet gereği olmadığını düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. Bize göre MEB'in yönetmeliği çerçevesinde davayı kazanma şansınız düşük bir ihtimaldir.


4855 SAYILI KANUNLA TAYİN OLANLAR NAKİL İSTEYEMEZ Mİ?

SORU: 2 yıl önce eş durumundan başka bir il'e atandım. Bu yıl 2 yılım dolduğu için il içi tayin isteğinde bulunmak istedim fakat 4855 sayılı kanunla geldiğim için tayin isteyemeyeceğim söylendi ve başvurum kabul edilmedi lütfen bu konuda bizi aydınlatırmısınız. Böyle bir saçmalık gerçekten olabilir mi? Ayrıca zorunlu hizmetten muafım ilk atamamdan beridir. Tekrar dilekçe verip verilen cevaba göre mahkemeye vermeyi düşünüyorum en kısa sürede cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
[email protected]

CEVAP: Bu uygulama yasal değil.Şimdi elektronik olarak tayin isteyin, sonucuna göre hareket edersiniz.


2. VE 3. HİZMET BÖLGESİNDEKİ İLLER EKSİK GİBİ

SORU: Zorunlu hizmet nedeniyle tayin istemek durumundayım. 2005 yer değiştirme klavuzunda ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi iller 52 adet iken internettten tercih yaparken açılan iller menüsünde 49 adet. KARABÜK-ÇANAKKALE-ŞIRNAK yok.
[email protected]

CEVAP: Bu konudan haberimiz yok. Yetkililer düzeltirler sanırım eğer düzeltilmezse ve bu illere tayin isteyecekseniz. İnternetteki bu durumdan kaynaklanan nedenlerden dolayı tayin isteyemediginizi belirten bir dilekçe ile kurumunuza başvurun ve hakkınızı arayın.


EŞ DURUMUNDAN NAKLE İLİŞKİN SORULAR

SORU: Öncelikle iyi çalışmalar.Ben şu an İskenderun'da sınıf öğretmenliği yapıyorum.Bu yıl zorunlu hizmetten dolayı tayin isteyeceğim.Nişanlım Türkçe öğretmeni ve o da zorunlu hizmet kapsamında tayin isteyecek.Biz şu an nikahlı olmadığımız için aynı yerleri tercih etsek bile ayrı yerlere düşebiliriz.Temmuzda nikah işlemimiz var. Eğer ayrı yerlere düşersek Nikah kıydıktan ve atama işlemlerini tamamladıktan sonra bu atama dönemi bitmeden tekrar eş durumu tayini isteyebilir miyiz?
İsteyebilirsek ben onun yanına tayinimi istersem ve orada boşluk yoksa onu benim yanıma verme gibi bir durumları olur mu?
Bana bir cevap yollarsanız sevinirim. Başarılar.
[email protected]

CEVAP: Eş Durumu Özrüne ilişkin olarak kılavuzda yer alan açıklama şu şekildedir:
"Eşi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışanlar ile eşi şehit ya da emekli olanlar bu özür durumundan yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.
a) Eşi 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kamu kurumunda memur, sürekli işçi ve sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar (926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu, özel kanunlarla kurulmuş kurum ve kuruluşlar kapsamına girenler dâhil),
b) Eşi 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında sigortalı işçi statüsünde çalışanlar için başvuru tarihi itibarıyla geriye dönük 1 (bir) yıl içinde en az 240 gün ya da son 3 (üç) yıl içinde 480 gün sigortalı hizmeti olduğunu belgelendirenler,
c) Eşi 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu (Bağ-Kur) kapsamında çalışanlar ile 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar için başvuru tarihinden itibaren geriye dönük 1 (bir) yıl içinde en az 8 (sekiz) ay veya son 3 (üç) yıl içinde 16 (on altı) ay sigortalı hizmeti olduğunu Bağ-Kur'dan alacakları belge ile belgelendirenler,
d) Öğretmenin göreve başlamasından sonra eşinin emekliye ayrıldığını veya şehit olduğunu belgelendirenler,
e) İş yeri merkezi belli bir ilde olup ülke genelinde şubeler/bölgeler organizasyonu ile faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışanların öğretmen olan eşlerinin eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme istekleri diğer belgelerle birlikte eşinin görev yaptığı (yer değiştirmek istediği) ildeki iş yerinin çalışır durumda olduğunu gösterir vergi dairesinden veya ilgili meslek kuruluşundan alınacak belge ile belgelendirenler, adaylık eğitimi süreçlerinden temel ve hazırlayıcı eğitimlerini başarı ile tamamlamış
olmaları şartıyla eş durumu özrüne bağlı olarak il içinde veya iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler (Eşi şehit olanlar için temel ve hazırlayıcı eğitimi tamamlamış olma şartı aranmaz)."


İLSİS'TEKİ YANLIŞLIK

SORU: Değerli memurlar net çalışanları ben bi konuda müzdaripim. 04/03/2002 tarihinde Bitlis'te ilk görevime başladım. Öğrenim özründen ötürü 16/06/2003 tarihinde erzuruma tayin oldum ve 30/09/2005 tarihi itibariyle 2 yıl 3 aydır Erzurumda görev yapmaktayım.Bitliste 1.5 yıl çalışmıştım. Hem Bitlis hem de Erzurum 3. hizmet kapsamındaki illerdir. Bu iki ilde toplam 3 yıl 7 ay hizmetim bulunmaktadır (30/09/2005) .Dolaysıyla mecburi hizmetimide tamamladım. 2005/2006 Yerdeğiştirme klavuzunda isteğe bağlı iller arası yerdeğiştirmelerde su maddeyi aynen size yazıyorum .
"b)Zorunlu çalışma yükümlülüğü nedeniyle :ikinci hizmet bölgesi kapsamındaki illerde 4 yıl, üçüncü hizmet kapsamı illerde 3 yıl, her iki bölgede toplam dörtıl çalışmış ve son hizmet bölgesinde 2 yılını 30/09/2005 tarihi itibariyle doldurmuş öğretmenler iller arası tayin isteyebilirler."
Bu maddeye göre benim iller arası isteğe bağlı yerdeğiştirme talebinde bulunabilirim gözüküyor. İlsiste il dış tayin istemine girmeye çalıştığımda BULUNDUĞUNUZ İLDE 3 YIL ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ diye bir yazyla karşılaşıyorum.Ankaraya genel dersler birimine mail yazdım ama ordaki kişiler bana görev kaydımızı düzelttirmemi söylediler Milli eğitim müdürlüğünden, halbuki görev kaydımda bi problem bulunmamakta. Hersey normal gözüküyor mecburi hizmetimi tamamladım + görev yaptığım illerin tek tek girişleri var... Sabahtan beri milli eğitimde çalmadığım kapı kalmadı ama bi türlü sorunumu çözemedim.Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim. Saygılarımla
[email protected]

CEVAP: Yetkililer düzeltirler sanırım eğer düzeltilmezse İnternetteki bu durumdan kaynaklanan nedenlerden dolayı tayin isteyemediginizi belirten bir dilekçe ile kurumunuza başvurun ve hakkınızı arayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber