Türkiye'nin üçte ikisi obez ya da kilolu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2011 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obezitenin Türkiye için ciddi bir sorun olduğunu belirterek ülke nüfusunun üçte ikisinin kilolu ya da obez olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı. Komisyona bakanlığın çalışmaları hakkında sunum yapan Bakan Akdağ, obezitenin Türkiye için ciddi sorun olduğunu kaydetti.

Bakan Akdağ şöyle konuştu: "Gündemimizdeki en önemli iş budur. Türkiye'nin üçte biri normal, diğerleri kilolu ya da obez. Bu önemli bir problem. Konuyla ilgili çalışmaya kendimden başladım. Türkiye'nin ciddi problemi haline geldi. Obeziteyle mücadelenin kolay olmadığını gördük. ABD ve diğer ülkelerde yapılan çalışmalarda yüksek başarı yok."

"AİLE HEKİM İĞİNDEN MEMNUNİYET YÜZDE 92"

Bakan Akdağ, aile hekimliği ile birlikte sağlık ocaklarının kullanımında artış olduğuna dikkat çekerek, söz konusu kurumların kullanım oranının uygulamayla yüzde 37'den yüzde 42'ye çıktığını bildirdi. Bakan Akdağ aile hekimliğinden memnuniyetin ise yüzde 92 olduğunu, hedeflerinin bunu daha yukarı çekmek olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber