Bakan fiyatı beğenmedi, ilk yerli tablet 100 lira ucuzladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk yerli tablet bilgisayarı e-tab'da Bakan Yıldırım'ın pazarlığı 100 lira indirim getirdi. General Mobile, Bakan'ın itirazı üzerine fiyatı 799 liraya indirdi.

TÜRKİYE'NİN ilk yerli telefon şirketi General Mobile, ilk yerli tablet bilgisayar olan e-tab tanıtım toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı pazarlık damgasını vurdu. Toplantıya programı değiştiği için katılamayan Bakan Yıldırım, önceki gün şirket yöneticilerine yaptığı fiyat ikazı yerini buldu ve 100 liralık indirim yapıldı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, dünkü toplantıda tabletin fiyatını sordu. Yerli üretim e-tab'ın 899 liraya satışa sunulacağının belirtilmesi üzerine Acarer, dün (önceki) akşam General Mobile yöneticileri ve Bakan Yıldırım'la yaptıkları görüşmeyi anımsattı. Acarer, Yıldırım'ın, fiyatın düşük olmasını istediğini kaydetti. Bunun üzerine e-tab'ın fiyatı KDV dahil 799 liraya indirildi. General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ?Hedefimiz 2012 sonuna kadar yerli katkı payını 2 katına, 2013 sonuna kadar ise yüzde 70-80'lere çıkarmak? dedi. Cihazın tasarımının Türkiye'de yapıldığını, yerel yazılıma sahip olmasına karşın komponent tarafında henüz Türkiye'den tedarik sağlayamadıklarını aktaran Gölcü, bir şarj ve pil üreticisiyle görüşmelere başladıklarını kaydetti.

Fatih projesine talibiz

Okullarda bedava tablet bilgisayar dağıtılması projesi olan FATİH'e ilişkin bir soru üzerine de Gölcü ?FATİH projesine hazır ve talibiz? dedi. BTK Başkanı Tayfun Acarer ise Türkiye'de üretilen her ürün için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemine sahip e-tab, 16:9 geniş ekran, 8.9? ekran boyutu özelliklerini taşıyor. 550 gram ağırlık ve 10.8 milimetre incelikteki e-tab, bluetooth ve Wifi bağlantıları destekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber