İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde şüphe temizliği: 20 işçinin görevine 'polis' sanılarak son verildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Kasım 2011 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASAN ÇİLİNGİR, ÖZDEMİR ÖZKAN

İzmir Büyükşehir'deki yolsuzluk operasyonunun ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Daha önce operasyonun ardından belediyedeki hard disklerin belediye personeli tarafından söküldüğü ortaya çıkmıştı. Şimdi de aralarında güvenlik ve temizlik işçilerinin de bulunduğu 20 kişinin 'polis' sanılarak işten atıldığı öğrenildi.İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen 'Körfez' adlı iki operasyonla ilgili gelişmeler sürerken ilginç bir detay ortaya çıktı. Ekipleri, 2 Mayıs'taki operasyon öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne temizlikçi kılığında giren polisler, soruşturma dosyalarına giren görüntüler için bazı bürokratların odalarına gizli kamera ve kayıt cihazları yerleştirmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu yaklaşık 2 yıl süren teknik takibin ardından yapıldı. Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Operasyon kapsamında görevlendirilen sivil polisler belediyenin işlerini yapan çeşitli taşeron şirketlerine başvurdu. Taşeron şirketler tarafından işe alınan polisler, belediyenin çeşitli birimlerinde temizlik görevlisi olarak işe başladı. Polisler, çalıştıkları dönemde belediyenin üst düzey bürokratlarının odalarına gizli kamera ve ses kayıt cihazları yerleştirdi. Cihazların yerleştirilmesinin ardından mahkeme kararıyla dinleme ve izleme çalışmaları başladı. Elde edilen kayıtlar ışığında da operasyon için düğmeye basıldı.

Belediyeye yönelik ilk operasyon sonrası odalardaki dinleme ve izleme cihazlarını temizlik görevlisi kılığındaki polislerin yerleştirdiğinin ortaya çıkmasının ardından belediye yönetimi de 'temizlik' için düğmeye bastı. Operasyon sonrası 'polis' olabileceği şüphesiyle taşeron firmalarda çalışan ve belediye binasında görev yapan yaklaşık 20 temizlik ve güvenlik görevlisinin işine son verdi. Belediyeye yönelik operasyonlar sonrası özellikle belediyede çalıştırılan personel alımlarına büyük titizlik gösterildiği, personel alımlarında referanslara daha çok önem verildiği öğrenildi.

ESHOT ve yöneticilerine ait bilgisayarları inceleyen polis, geçtiğimiz mayıs ayındaki ilk dalgadan sonra çok sayıda bilgisayarın hard diskinin söküldüğünü belirlemişti. Ekipler konuyu tutanakla tespit edip savcılığa bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber