DES darbecilerin adının okullardan silinmesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, bağımlılık ve şans oyunlarına teşvik ettiği gerekçesiyle ?Milli Piyango' isminin okullardan değiştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, darbecilerin isimlerinin de okullardan kaldırılmasını istedi.

DES Genel Başkanı Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, bağımlılık ve şans oyunlarına teşvik ettiği gerekçesiyle ?Milli Piyango' ismini taşıyan 40 okul ve öğrenci yurdunun isminin değiştirilmesi için Milli Eğitim ile Maliye Bakanlığı'nın anlaşarak bu okullara Van'da hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin verilecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye genelinde bağımlılık ve şans oyunlarını çağrıştıran 48 okul ve öğrenci yurdu bulunduğunu belirten Gürkan Avcı, ?Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan protokol doğrultusunda okulların isimlerinin değiştirilmesi pedagojik olarak doğru bir uygulama olduğu gibi kamuoyunca da olumlu karşılanmıştır. Yapılan değişiklik aynı zamanda Milli Eğitim Temel Kanunu'na ve anayasanın 58. maddesine de uygun bir işlemdir.? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından hayata geçirilen uygulamanın devamı olması açısından 12 Eylül, Kenan Evren gibi isimlerinde okullardan kaldırılmasını isteyen Gürkan Avcı, darbe ve muhtıra dönemleri olan 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat ve 27 Nisan'a müdahil olan darbecilerin isimlerinin okullardan, üniversite ve fakültelerden, öğrenci yurtlarından, mahalle ve sokaklardan ve kamuya açık tüm mekânlardan silinmesini ve bu okullara demokrasi şehitlerinin isimlerinin verilmesini önerdi.

Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda çıtasını yükselten Türkiye'nin demokrasisine yapacağı katkılardan dolayı bu durumu önemsediklerini söyleyen Gürkan Avcı, ?Okullarda çocuklarımıza demokrasinin erdemlerini anlatıyoruz. Bir taraftan da Kenan Evren gibi demokrasiyi kesintiye uğratan, darbelerle anılan, gözaltıları, işkenceleri, fişlemeleri gerçekleştiren isimleri okullarımıza, eğitim kurumlarımıza, caddelerimize veriyoruz. Çocuk ve gençlerimizin pedagojik, duygusal ve demokratik gelişimleri açısından son derece sakıncalı olan bu duruma son verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber