Evde ve Hastanede Eğitim hizmetlerinde kimler görevlendirilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şubat 2010 tarih ve 2629 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Evde Ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi?nde okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gören öğrencilere, yatarak tedavi gördüğü sürede verilecek eğitim hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesiyle ilgili usul ve esasları düzenlemiştir.

Yönergenin ?Görevlendirme? başlıklı, 11. maddesinde; ?a) Evde veya hastanede eğitim hizmetinde bireyin özelliği ve öncelikli eğitim ihtiyacına göre gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri ile bireyin kayıtlı bulunduğu okul ve diğer okullardaki okul öncesi, sınıf ve diğer alan öğretmenleri eğitim hizmetlerini yürütmek üzere görevlendirilir.

b) Kurulun yapacağı planlama doğrultusunda gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, il ya da ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda birden fazla bireyin eğitimi için görevlendirilebilir.

c) Eğitim hizmetine ilişkin planlama yapılırken öğretmenin ikameti ve görev yeri, evde eğitim alacak bireyler ile hastane ilköğretim okulunun ikamet adresi dikkate alınır.? denilerek yönerge kapsamında hangi öğretmenlerin hangi şartlarda evde veya hastanede eğitim hizmetinde görevlendirileceğine açıklık getirilmiştir.

Buna göre Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetlerinde;

1-Gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri ile bireyin kayıtlı bulunduğu okul ve diğer okullardaki okul öncesi, sınıf ve diğer alan öğretmenleri görevlendirilebilir.

2- Ek ders ücreti karşılığında Ek ders ile ilgili esasların 9. maddesi kapsamında emekli öğretmenler ve ücretli öğretmenler evde ve hastanede eğitim hizmetinde görevlendirilemez.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber