İMKB'ye kamudan üye atanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İMKB'de dün yapılan genel kurulda özel sektör temsilcilerinden yönetime giren üç isim netleşti. Şimdi gözler kamunun açıklayacağı dört üyeye çevrildi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) olağan genel kurul toplantısı dün gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, yönetim kurulunda başkan dahil üye sayısı 5'ten 7'ye çıkarılan İMKB'nin olağanüstü genel kurulunda üç yeni üyenin ismi belirlendi. Buna göre yönetim kurulunda görev alacak aracı kuruluş temsilcileri İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp oldu. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve mevcut yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri 31 Aralık 2011 tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek, 2012 yılı itibariyle de yeni üyeler göreve başlayacak.

HÜKÜMET ATAYACAK

Hükümetin başkan ve kendi atayacağı 4 üyeyi de yakın zamanda açıklaması bekleniyor. Genel Kurulda konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan önümüzdeki dönemde yatırımcı bazında tedbirlerin devreye gireceğini belirtti."Yıl sonuna kadar 2 ya da 3 şirket daha halka arz olacak. 30'a yakın bir rakamla bu yılı tamamlayacağız gibi görünüyor" diyen Erkan, üç aşamalı tedbirler getireceklerini anlattı. Erkan, "İlk aşamada yatırımcı bazında brüt takas. Tekrarı halinde yatırımcı bazında depo şartı. Bu da tutmazsa yatırımcının borsadan boykotuna kadar gidebilecek sonuçlar çıkacak ortaya" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber