Gezici Mesleki Rehberlik Sahnesi köy yollarında

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 00:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Köy okullarında mesleki rehberlik

Mesleki Rehberlik konusunda Türkiye'de ilk uygulama olan Gezici Mesleki Rehberlik Sahnesini köy yollarında görürseniz şaşırmayın.

Gezici Mesleki Rehberlik Hizmeti Projesi, Kariyer Danışmanlığının Kurumsallaştırılması Projesinin ardından İstihdam Garantili Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Elemanı Yetiştirme Kursu projesi de onaylanan Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi; ikinci dönem Gezici Mesleki Rehberlik Sahnesi ile köy okullarında mesleki rehberlik vermeye hazırlanıyor.

Kariyer Danışmanlığının Kurumsallaştırılması Projesini tamamlayan Okul, şimdi de Garantili Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Elemanı Yetiştirme Kursu projesine başlıyor.

Doğaka 2011 Yılı Sosyal Destek Programı (Sodes) kapsamında 100 Bin TL mali kaynaklı proje ile elektrik-elektronik teknolojisi alanında Okulun mevcut atölyelerinin ikisi teknik servislerin rehberliğinde yeni teknolojiye sahip? Elektrikli Ev Aletleri Bakım Onarım Atölyesi?ne dönüştürülecektir.

Bu atölyelerin kurumunda önde gelen markaların teknik servisleri malzeme ve nakdi destek verecekler, Atölye kurulumundan sonra Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerden 24 kişi kursa alınacaktır. Bunlardan 16 sı şirketlerce istihdam edilecektir.

Bu sayede Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı, Osmaniye ve çevresinde elektrikli ev aletleri teknik servislerinin teknik eleman ihtiyacını karşılayacaktır.

Eğitim camiasına yapılan bu hizmetten dolayı Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Rasim Asker, Projelerin hazırlanmasında emeği geçen Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Süleyman Taşkın'a, Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanı şefi Ali Sait Erdemir'e, Elektrikli Ev Aletleri Bakım onarım Atölyesi şefi Oktay Kızıklı'ya, Murtaza Çil'e, projelerin ortağı olan diğer şirketlere ve Projelerin onaylanması sırasında desteklerini esirgemeyen Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Cerrah' teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber