Gül'ü, atanamayan öğretmenler soru yağmuruna tutacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paylaş:

googlefacebookdiggtwitteryahoomixxstumbleupondeliciousmyspacefriendfeedgoogle buzzlinkedinxing Atanamayan öğretmenler soru yağmuruna tuttu

01.12.2011Gül, YouTube ve NTV tarafından ortak yapılacak canlı yayında internet kullanıcılarının sorularını yanıtlayacak. Kasım ayında iletilen soruların çoğunluğu atanamayan öğretmenlerle ilgili oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün "You- Tube World View" kanalının konuğu olarak, internet kullanıcılarının kendisine yönelttikleri soruları canlı yayında yanıtlayacak. İnternet kullanıcıları, 17-28 Kasım 2011 tarihleri arasında açık kalan soru paneli aracılığıyla Gül'e cevap bekledikleri soruları yöneltti. İnternet kullanıcıları beğendikleri ve Gül'ün yanıtını merak ettikleri soruları oylayarak "en çok oy alan soru"lar listesini oluşturdu. Youtube World View internet sitesinde "en çok oy alan sorular" başlığı altında yer alan yüzlerce soru arasında ilk iki sırayı, atanamayan öğretmenler ile 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında belediyelerde sözleşmeli çalışan personelin durumu aldı. Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam YouTube ve NTV tarafından ortak yapılacak canlı yayında, yazılıların yanı sıra görüntülü olanların da yer aldığı sorulardan bir moderatör tarafından seçilenleri yanıtlayacak.

OBAMA'DAN SONRA

YouTube World View kanalına daha önce ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, U2 grubunun solisti Bono, yazar Arianna Huffington gibi isimler de konuk olmuştu. YouTube World View kanalına, "http://www.youtube.com/user/worldview" adresinden ulaşılabilecek. Vatandaşların Gül'den yanıt bekledikleri soruların bazıları şöyle:

2012 olmadan öğretmen atamaları yapılacak mı? Türkiye Cumhuriyeti öğretmenlere verdiği sözü tutacak mı?

Sayın Cumhurbaşkanım, öğretmen maaşlarının okulda çalışan hizmetli ve memur maaşlarının altında kaldığını biliyor musunuz?

Sayın Cumhurbaşkanım 4 Haziran seçimleri öncesinde 4/B'li sözleşmeli personel kadrolarına atanmış olup, 5393 sayılı belediyelerde çalışan sözleşmeli personel bu kapsam dışı bırakılmıştır. Başbakanımızca verilen söz ne zaman yerine getirilecektir?

Ben bir TSK mensubuyum ve denizciyim. Eşim Doğu'da öğretmen olup benden ve kızımdanww 3 yıldır uzaktadır. Her sene şubat ayında yapılan eş durumunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer iptal etmiştir. Anayasanın aile bütünlüğünün korunması maddesine nasıl karşı gelinebilir?

Sayın Cumhurbaşkanım, televizyonlardan duyduğumuz kadarıyla ekonomi iyiye gidiyor. Peki neden işçi/memur maaşları standardın altında, petrol ve buna benzer ürünler altından pahalı?

Ülkemizdeki özgürlükçü, savaş karşıtı, vicdani retçi ve tüm diğer barış yanlısı azınlıkların gerek ifade özgürlüğü gerek siyasi hakları konusunda yakın gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'nin tutumu ne olacaktır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber